Μίχαελ Φουξ : Η Ελλάδα δεν έχει συστημική σημασία για το ευρώ - iefimerida.gr

Μίχαελ Φουξ : Η Ελλάδα δεν έχει συστημική σημασία για το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνεντεύξεις τους στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ συνεχίζουν τις τοποθετήσεις σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και εμμένουν στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Μίχαελ Φουξ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του ερχόμενου μήνα.

Ο κ. Φούξ δηλώνει χαρακτηριστικά : «Η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική από ότι πριν από τρία χρόνια, όταν δεν είχαμε ακόμη μηχανισμούς ασφαλείας. Οι εποχές που έπρεπε να σώσουμε την Ελλάδα έχουν παρέλθει. Δεν υπάρχουν πλέον δυνατότητες εκβιασμού. Η Ελλάδα δεν έχει συστημική σημασία για το ευρώ». Προσθέτει επίσης ότι «εάν ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι μπορεί να επιβραδύνει τις προσπάθειες στο πεδίο των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων, τότε και η τρόικα θα πρέπει να επιβραδύνει τη διάθεση δανείων προς την Ελλάδα».

Η επικεφαλής της ομάδας των Χριστιανοκοινωνιστών στη γερμανική βουλή, Γκέρντα Χάσελφελντ απευθύνει προειδοποιήσεις τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς τους διεθνείς πιστωτές να μην προχωρήσουν σε αλλαγές του προγράμματος εξυγίανσης ενόψει των εκλογών. Σύμφωνα με την ίδια :« Στους Έλληνες πολίτες και όλους όσους έχουν και θα έχουν πολιτικές ευθύνες στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι σαφές ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή ως προς την δημοσιονομική εξυγίανση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». Τέλος, επισημαίνει ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν είναι ευχάριστο και ότι «Δεν επιτρέπεται να υπάρξουν εκπτώσεις στα προγράμματα καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή ως προς την δημοσιονομική εξυγίανση»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ