Το 2014 είναι η πιο θανατηφόρα χρονιά αεροπορικών δυστυχημάτων - iefimerida.gr

Το 2014 είναι η πιο θανατηφόρα χρονιά αεροπορικών δυστυχημάτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εξαφάνιση του αεροσκάφους της AirAsia μεταξύ Ινδονησίας και Σιγκαπούρης το προηγούμενο σαββατοκύριακο, είναι η κορύφωση ενός περίεργου χρόνου για την αεροπορία.

Γεγονός που προκαλεί το λογικό ερώτημα, αν το 2014 ήταν η χειρότερη χρονιά για την πρόσφατη ιστορία της αεροπορίας. Η απάντηση εξαρτάται.

Το 2014 είναι η πιο θανατηφόρα χρονιά αεροπορικών δυστυχημάτων | iefimerida.gr 0
Το 2014 είναι η πιο θανατηφόρα χρονιά αεροπορικών δυστυχημάτων | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με το Γραφείο Αρχείων Αεροπορικών Δυστυχημάτων, που εδρεύει στην Γένοβα, το 2014 δεν ήταν η χρονιά με τα περισσότερα αεροπορικά δυστυχήματα, όπως όλοι νομίζουμε. Το σύνολο των δυστυχημάτων στον αέρα, συγκαταλεγομένου εκείνο της AirAsia πριν λίγες ημέρες, είναι 111, αριθμός μικρότερος από άλλες χρονιές.

Το 2014 είναι η πιο θανατηφόρα χρονιά αεροπορικών δυστυχημάτων | iefimerida.gr 2

Μέλος των ερευνητών του Γραφείου, τονίζει ότι σήμερα, προφανώς και είναι πιο ασφαλές, να ταξιδεύεις αεροπορικώς. Παρ' όλ' αυτά, άμα δούμε τα δεδομένα από άλλη οπτική γωνία, εκείνη δηλαδή του αριθμού των νεκρών από αεροπορικά δυστυχήματα, καταλήγουμε πως όντως, το 2014 ήταν η πιο θανατηφόρα χρονιά για την αεροπορία. Το σύνολο των θυμάτων ανέρχεται στους 1320 ανθρώπους, σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν 265.

Το 2014 είναι η πιο θανατηφόρα χρονιά αεροπορικών δυστυχημάτων | iefimerida.gr 3

Το Γραφείο, επισημαίνει, ότι κάθε δέκα χρόνια, παρατηρείται μία χρονιά, με ραγδαία αύξηση των νεκρών από αεροπορικά δυστυχήματα και δυστυχώς αυτή η χρονιά ήταν φέτος. Και σημαντικό είναι να προστεθεί, ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στον συνολικό αριθμό θανόντων, οι επιβάτες του Μαλαισιανού αεροσκάφους που εξαφανίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, καθώς δεν έχουν βρεθεί πτώματα.

Κακή χρονιά για την Ασία

Αδιαμφισβήτητα, φέτος δεν ήταν η χρονιά για την αεροπορία της Ασίας.

Στο παρελθόν, οι Μαλαισιανές αερογραμμές είχαν σημειώσει άριστα δεδομένα ασφαλείας. Μέσα σε έναν χρόνο, δύο αεροσκάφη της συγκεκριμένης αερογραμμής,στην ίδια περίπου περιοχή, παρέκκλιναν της πορείας τους, γεγονός που ακόμα και οι ειδικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του αεροσκαφους

Το 2014 είναι η πιο θανατηφόρα χρονιά αεροπορικών δυστυχημάτων | iefimerida.gr 4

Η συντριβή του αεροπλάνου στην Ουκρανία

Το 2014 είναι η πιο θανατηφόρα χρονιά αεροπορικών δυστυχημάτων | iefimerida.gr 5

Οι ειδικοί βέβαια, καθησυχάζουν, καθώς υποστηρίζουν ότι προφανώς στα αεροπορικά δυστυχήματα δίνεται μεγάλη δημοσιότητα και γίνεται ντόρος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα πολλοί περισσότεροι άνθρωποι χάνουν την ζωή τους. Τα αεροσκάφη, παραμένουν τα ασφαλέστερα μέσα μεταφοράς.

Η χρονιά που θρήνησε τα περισσότερα θύματα από αεροπορικό δυστύχημα ήταν το 1972, με σύνολο 3.346, ενώ πάνω από 1.24 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στον δρόμο. Και από τότε η τεχνολογία και τα συστήματα ασφαλείας των αερογραμμών, έχουν εξελιχθεί κατά πολύ. Οι ειδικοί καταλήγουν ότι, άμα ο αριθμός των νεκρών συγκριθεί με τον αριθμό των επιβατών που ταξιδεύει με αεροπλάνο, θα αντιληφθούμε ότι είναι εξαιρετικά μικρός.

ΠΗΓΗ : cnn.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αεροπλάνα δυστυχήματα 2014
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ