Το 24ωρο της αγωνίας για εκατομμύρια φορολογούμενους: Ποιες προθεσμίες λήγουν την Τετάρτη - iefimerida.gr

Το 24ωρο της αγωνίας για εκατομμύρια φορολογούμενους: Ποιες προθεσμίες λήγουν την Τετάρτη

Φωτογραφία: SOOC
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Αντίστροφα μετρά, πλέον, το ρολόι της εφορίας για όσους έχουν σε εκκρεμότητα πληρωμές φόρων αλλά και για όσους πρέπει να υποβάλουν φορολογικά έντυπα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κύμα παράδοσης πινακίδων δεν ανακόπηκε, όπως ήλπιζε το υπουργείο Οικονομικών, ενώ δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή η διάταξη για τη δυνατότητα ανάκτησης των πινακίδων με πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας για το υπόλοιπο του έτους.

Με βάση τα στοιχεία που έφτασαν στη ΓΓΔΕ ένα 24ωρο πριν «κλείσει» ο Δεκέμβριος, πάνω από 100.000 ιδιοκτήτες οχημάτων παρέδωσαν και φέτος πινακίδες κυκλοφορίας, δηλαδή περίπου όσοι και πέρσι, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι έως αύριο θα έχουν πληρωθεί Τέλη Κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε περίπου 1 εκατομμύριο οχήματα.

Πέρα από τα Τέλη Κυκλοφορίας, η 31η Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα και για την πληρωμή ΕΝΦΙΑ, δόσεων ρύθμισης οφειλών αλλά και φόρου εισοδήματος για όσους υπέβαλαν εκπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση.

Με ανακοίνωση τους τα ΕΛΤΑ ενημερώνουν ότι ως τις 20:30 σήμερα, Τρίτη 30 Δεκεμβρίου και έως τις 18:00 Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου, οι πολίτες μπορούν να εξοφλούν τις βεβαιωμένες οφειλές τους στο αυτοματοποιημένο δίκτυο Καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο. Για την εξυπηρέτησή τους, οι πολίτες πρέπει να προσκομίζουν εκτυπωμένη την ταυτότητα πληρωμής της οφειλής τους (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας).

Κι επειδή οι εκπρόθεσμες δηλώσεις συνεπάγονται πρόστιμα, η ΓΓΔΕ υπενθυμίζει στους φορολογούμενους, ποιες προθεσμίες εκπνέουν σήμερα και στις 31 του μήνα. Συγκεκριμένα:

  • Η εφαρμογή του Περιουσιολογίου για την ηλεκτρονική υποβολή εμπρόθεσμων δηλώσεων Εν.Φ.Ι.Α. 2014 θα είναι διαθέσιμη μέχρι το πέρας της σημερινής ημέρας.
  • Η εφαρμογή για την υποβολή των εκπρόθεσμων δηλώσεων Εν.Φ.Ι.Α. θα παραμείνει κλειστή για τις ανάγκες υλοποίησης της 2ης μαζικής εκκαθάρισης Εν.Φ.Ι.Α. χορήγησης απαλλαγών / μειώσεων και μέχρι την ολοκλήρωσή της (ενδεικτική ημερομηνία ανοίγματος 9/1/2015).
  • Η υποβολή εκπρόθεσμων αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Α.Π. 2010 - 2013, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.
  • Η εκκαθάριση δηλώσεων Φ.Α.Π. 2010-2013 για υποβολές μέχρι και 29/12/2014, θα είναι διαθέσιμη στις 31/12/2014, ενώ η επόμενη εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
  • Η εφαρμογή για την έκδοση Πιστοποιητικών Εν.Φ.Ι.Α. 2015 θα είναι διαθέσιμη στις 4/1/2015.
  • Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή εκπρόθεσμων αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. έτους 2014 θα κλείσει οριστικά σήμερα στο τέλος της ημέρας. Μετά το κλείσιμο της εφαρμογής, οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται μόνο στη Δ.Ο.Υ.
  • Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα, εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις θα κλείσει οριστικά σήμερα στο τέλος της ημέρας.
  • Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων Φόρου Υπεραξίας Ακινήτων θα είναι διαθέσιμη μέχρι το πέρας της 1/1/2015 (καταχώριση συμβολαίων ημερομηνίας 31/12/2014), λόγω αναστολής ισχύος των διατάξεων από 1/1/2015 μέχρι 31/12/2016.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ