Fitch: Κινδυνεύει η Ελλάδα να μην μπορεί να πληρώνει τα χρέη της λόγω εκλογών - iefimerida.gr

Fitch: Κινδυνεύει η Ελλάδα να μην μπορεί να πληρώνει τα χρέη της λόγω εκλογών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξημένοι είναι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα να μην μπορεί να ανταποκρίνεται στις δανειακές της υποχρεώσεις εξ αιτίας των πρόωρων εκλογών, σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings.

Συγκεκριμένα, ο οίκος, προχώρησε στην επισήμανση πως οι πρόωρες εκλογές στη χώρα μας, μετά την αποτυχία του ελληνικού κοινοβουλίου να εκλέξει νέο Πρόεδρο, αυξάνουν τους κίνδυνους για την πιστοληπτική ικανότητά της.

Όπως αναφέρει σε σχετική έκθεση ο οίκος, τόσο οι διαπραγματεύσεις με τους επίσημους πιστωτές της χώρας, καθώς και κάθε ενδεχόμενη πρόσβαση στις αγορές θα τεθεί σε αναμονή μέχρι και μετά τις εκλογές. «Μετά τις εκλογές, οι οποίες είναι πιθανό να λάβουν χώρα στις 25 Ιανουαρίου, η πολιτική και η πολιτική αβεβαιότητα μάλλον θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για μερικούς μήνες», αναφέρει ο οίκος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ