Μόσιαλος: «Είναι νέο μέτρο δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου» - iefimerida.gr

Μόσιαλος: «Είναι νέο μέτρο δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο στόχος της είσπραξης 54 δισ. ευρώ φέτος παραμένει και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται -προκειμένου να καλυφθούν οι αποκλίσεις- το μέτρο του έκτακτου τέλους ακίνητης περιουσίας τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.

«Είναι νέο μέτρο και δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, αλλά ως προς το συνολικό στόχο δεν αλλάζουμε. Είχαν προϋπολογιστεί 54 δισ. ευρώ ως είσπραξη και τόσα θα εισπραχθούν», σημείωσε και διευκρίνισε ότι με νομοθετική ρύθμιση οι ενοικιαστές θα παρακρατούν το τέλος όταν καταβάλλουν το ενοίκιο στους ιδιοκτήτες

Βασικός στόχος της κυβέρνησης, είπε ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm» είναι η κατοχύρωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου. «Κερδίζουμε όχι μόνο το κούρεμα των ομολόγων των ιδιωτικών τραπεζών που είναι 10 δισ. ευρώ, αλλά και την εξυπηρέτηση του χρέους. Άρα, είναι επιτακτικής εθνικής ανάγκης και δημοσίου συμφέροντος πολιτική συνολικά για τη χώρα να φύγει από τα ελλείμματα και να πάει γρήγορα σε πρωτογενή πλεονάσματα» τόνισε.

Ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ εκτίμησε ότι θα ληφθεί η έκτη δόση. «Πήραμε χθες τις αποφάσεις που χρειαζόμαστε και δεν είναι μόνο η χθεσινή απόφαση. Είναι το ενιαίο μισθολόγιο, η επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών, το άνοιγμα των επαγγελμάτων, το να μειωθεί το ποσοστό των συμβασιούχων στο Δημόσιο κατά 50%. Είναι ένα σύνολο παρεμβάσεων που επισπεύδονται και θα περάσουν από την κοινοβουλευτική διαδικασία και προχωράμε προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να απολύονται αν χάνονται οι οργανικές θέσεις. «Με βάση τα συνταγματικά πλαίσια που έχουμε τώρα, δεν υπάρχει θέμα μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Η μονιμότητα καταργείται όταν υπάρχει κλείσιμο δημοσίων οργανισμών ή κατάργηση οργανικής θέσης. Ο πρωθυπουργός είπε κάτι πολύ σαφές: ότι όταν ανοίγεις θέμα αναθεώρησης σε μια χώρα που έχει επί δεκαετίες τις δυσλειτουργίες που έχει και σημαντικά προβλήματα και στις τρεις μορφές εξουσίας, νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική, δεν υπάρχει κανένα ταμπού πλέον και πρέπει να ανοίξει μια ειλικρινής συζήτηση για το νέο μας Σύνταγμα. Και αυτή η συζήτηση περιλαμβάνει όλες τις ιδέες», είπε.

Τέλος, δήλωσε ότι δεν σχολιάζει ανώνυμα δημοσιεύματα από το εξωτερικό με σενάρια χρεοκοπίας ή εξόδου από το ευρώ και πρόσθεσε πως σε πολλές κυβερνήσεις στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές απόψεις. «Δεν μπορώ να σχολιάσω ανώνυμα δημοσιεύματα. Θα μου επιτρέψετε αυτά τα δημοσιεύματα που είναι εκτενή να τα διαψεύδουν οι κυβερνήσεις στις οποίες αναφέρονται. Όμως, μέλος της κυβέρνησης (σ.σ. Μέρκελ) δεν σημαίνει κυβέρνηση» τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ