Οι 10 γυναίκες που είπαν «όχι» στον Γιώργο Παπανδρέου - iefimerida.gr

Οι 10 γυναίκες που είπαν «όχι» στον Γιώργο Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι 10 γυναίκες που είχε υπουργούς στην κυβέρνησή του το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου είπαν «όχι» στο κάλεσμά του να συμμετάσχουν στο υπό δημιουργία νέο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο Γιώργος Παπανδρέου εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές «όχι» από τη Φώφη Γεννηματά, κάτι που τον ενόχλησε σφόδρα. Η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνάντησή της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έκλεισε τη συμμετοχή της στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και, επιπλέον, αποθάρρυνε τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει νέο κόμμα.

Και άλλες γυναίκες με... προϊστορία στο παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, είτε ως υπουργοί, είτε ως βουλευτές ή ευρωβουλευτές, εμφανίζονται απρόθυμες να ενισχύσουν τους συνδυασμούς του νέου κόμματος. Μεταξύ αυτών η Άννα Νταλάρα, η Μαρινέλα Κοππά και η Άννυ Ποδηματά, ενώ προβληματισμένη εμφανίζεται ακόμη και η στενότατη συνεργάτης του Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Οι 10 γυναίκες που είπαν «όχι» στον Γιώργο Παπανδρέου | iefimerida.gr 0


Από τις υπουργίνες του 2009, η Λούκα Κατσέλη, ανάδοχος της ρήσης «λεφτά υπάρχουν», έχει πάρει αποστάσεις από την πολιτική των μνημονίων και ίδρυσε το κόμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας, με τον επίσης πρώην υπουργό Χάρη Καστανίδη, και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η άλλη ευνοούμενη του πρώην πρωθυπουργού Τίνα Μπιρμπίλη υπηρετεί στο Ναϊρόμπι, με ετήσιες αποδοχές 141.000 ευρώ ως εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης της Γενεύης του ΟΗΕ. Η Θεοδώρα Τζάκρη ετοιμάζεται να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου παραμένει πιστή στον Ευάγγελο Βενιζέλο και θα είναι υποψήφια με τη Δημοκρατική Παράταξη. Η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή εργάζεται πλέον στον ιδιωτικό τομέα και δεν προτίθεται να είναι υποψήφια με το νέο κόμμα Παπανδρέου. Οσο για την Αννυ Ποδηματά, αρνήθηκε να συμμετάσχει στο νέο κόμμα και εμφανίστηκε στο πλευρό του Σταύρου Θεδωράκη και του Σπύρου Λυκούδη, γεγονός που ενόχλησε ιδιαίτερα τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μετά τη θητεία της στο υπουργείο Υγείας έγινε ειδικός στα θέματα υγείας και αναλαμβάνει σύμβουλος ξένων κυβερνήσεων. Αν και επρόκειτο να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ με παρέμβαση της Λούκας Κατσέλη, τελικά φαίνεται ότι μεταπείστηκε από τον Πέτρο Λάμπρου, τον Χρήστο Παπουτσή και τον Μιχάλη Καρχιμάκη και δείχνει να επιστρέφει στο παπανδρεϊκό «μαντρί». Η υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ. Τέλος, η Άννα Διαμαντοπούλου συζήτησε το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου μεταρρυθμιστικού φορέα μαζί με τον Γιώργο Φλωρίδη, αλλά τα σχέδια δεν προχώρησαν. Δεν προτίθεται, ωστόσο, να κατεβεί υποψήφια με το νέο κόμμα Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ