Μείωση λειτουργικού κόστους ανακοίνωσε η Societe Generale - iefimerida.gr

Μείωση λειτουργικού κόστους ανακοίνωσε η Societe Generale

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γαλλική τράπεζα Societe Generale ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε μείωση του κόστους λειτουργίας της καθώς και στην πώληση μονάδων της αξίας 4 δισ. ευρώ έως το 2013, προκειμένου να ενισχύσει την κεφαλαιακή της θέση.

Παρά την ανακοίνωση, οι τιμές των μετοχών των γαλλικών τραπεζών υποχώρησαν περισσότερο από 10%, λόγω της ανησυχίας για το ελληνικό χρέος και της πιθανής υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητάς της τράπεζας από τον οίκο Moody's.

Η ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας, η οποία είναι μητρική της ελληνικής Γενικής Τράπεζας, είχε ως σκοπό να μετριάσει τις αναμενόμενες επιπτώσεις από την υποβάθμισή της, δήλωσε στο Ρόιτερ τραπεζικός αναλυτής.

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση των θέσεων εργασίας και του κόστους λειτουργίας της, στην επιτάχυνση της διαδικασίας πώλησης τοξικού ενεργητικού της καθώς και στην πώληση μονάδων της διαχείρισης περιουσίας και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ