Συστάσεις προς τους οδηγούς ενόψει της κακοκαιρίας -Τι πρέπει να προσέξουν - iefimerida.gr

Συστάσεις προς τους οδηγούς ενόψει της κακοκαιρίας -Τι πρέπει να προσέξουν

(EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οδηγίες για ασφαλή ταξίδια, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, εξέδωσε η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί που θα ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να είναι πιο ασφαλείς οι μετακινήσεις τους. Συγκεκριμένα, τους συμβουλεύει να προτιμήσουν να κινηθούν πριν ή μετά από το «πέρασμα» της κακοκαιρίας και κατά προτίμηση τις ώρες της ημέρας.

Εάν δεν έχουν χειμερινά ελαστικά, θα πρέπει να προμηθευτούν αλυσίδες, τις οποίες θα τοποθετήσουν και θα αφαιρέσουν πάλι πριν ταξιδέψουν, ώστε να είναι σίγουροι ότι είναι σε καλή κατάσταση. Επίσης, οι οδηγοί συμβουλεύονται να έχουν πάντα γεμάτο το ρεζερβουάρ, γιατί ενδέχεται το ταξίδι να διαρκέσει περισσότερο και να περιλαμβάνει στάσεις. Να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας και εάν χρειαστεί να σταματήσουν στον αυτοκινητόδρομο, μόνο δεξιά.

Ειδικά η αριστερή λωρίδα πρέπει να μένει πάντα ανοικτή, καθώς εκεί κινούνται κατά κύριο λόγο τα εκχιονιστικά. Τέλος, η κοινοπραξία συστήνει στους οδηγούς να μην προσπερνούν ποτέ τα εκχιονιστικά μηχανήματα και να τα ακολουθούν σε ασφαλή απόσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ