Αγνωστοι σκότωσαν δύο ελάφια και δύο σκυλιά στο πάρκο ΤΗΘΥΣ στην Πιερία - iefimerida.gr

Αγνωστοι σκότωσαν δύο ελάφια και δύο σκυλιά στο πάρκο ΤΗΘΥΣ στην Πιερία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πάρκο ΤΗΘΥΣ αποτελεί ένα παραγωγικό οικοσύστημα, όπου αναπτύσσεται στον υγρότοπο των Ν.Πόρων Πιερίας.

Η δολοφονία των δύο ελαφιών και των δύο ποιμενικών σκυλιών, που υπήρχαν για προστασία, δεν είναι το πρώτο περιστατικό που καταγράφεται ενάντια στο πάρκο. Στόχαστρο έχει γίνει και στο παρελθόν με διαρρήξεις και καταστροφές των περιφραγμένων χώρων. Το τελευταίο συμβάν όμως εξόργισε την διοίκηση του πάρκου, που πλέον αποφάσισε δράσει πιο αποφασιστικά και να δώσει στη δημοσιότητα, αυτή την αποτρόπαια πράξη από αγνώστους.

"Ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, όταν λαθραλιεύουν, όταν κυνηγούν, όταν μας κατέστρεφαν τις περιφράξεις και τους ιχθυοφραγμούς, ακόμη και όταν διέρρηξαν το Μουσείο και κατέστρεψαν μέρος του μουσειακού υλικού ή όταν έκλεψαν φωτοβολταϊκά στοιχεία, επιλέξαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να περιορισθούμε στις καταγγελίες και τις καταγραφές των συμβάντων στην αστυνομία" τονίζεται σχετικά.

Όμως, σύμφωνα με τη διοίκηση του Πάρκου, "η δολοφονία των ζώων, μας επιβάλει ν' αλλάξουμε τακτική απέναντι σ΄ αυτούς τους 'αγνώστους'".

"Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος τους ούτε ποιον και ποιους εξυπηρετούν, ποια είναι τα κίνητρα τους, ούτε εάν ντοπάρονται απ' αυτούς που βλέπουν, επιδιώκουν και ονειρεύονται τον υγρότοπο, ως φιλέτο επενδυτικών ευκαιριών ή ως ευκαιρία αναδιανομής γης" προσθέτουν.

Καταλήγοντας, η διοίκηση δηλώνει αποφασισμένη να υπερασπισθεί το περιβάλλον και να αναμετρηθεί "με το ανήθικο ανάστημα όσων δολοφόνησαν τα ζώα, όσων λαθραλιεύουν και όσων υπόσχονται και επενδύουν σε "μέλλουσες, άμεσες επενδύσεις τοπικής ανάπτυξης με γέφυρες ή χωρίς γέφυρες".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δολοφονία ελάφια σκυλους παρκο ΤΗΘΥΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ