Πτώση στο ελληνικό Χρηματιστήριο -Στο -3,9% ο Γενικός Δείκτης - iefimerida.gr

Πτώση στο ελληνικό Χρηματιστήριο -Στο -3,9% ο Γενικός Δείκτης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντική πτώση σημειώνεται στο ελληνικό Χρηματιστήριο, μετά το τέλος της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, στις 15.18 ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρέθηκε στις 810,66 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 4,99%. Νωρίτερα, πάντως, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, είχε βρεθεί ακόμα και στο -11,30%! Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου βρίσκεται στα 1,21820 δολάρια. Παράλληλα, τη Δευτέρα στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είναι 8,56%. Πάντως και η κατάσταση στα διεθνή χρηματιστήρια δείχνει μια αρνητική τάση και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μια μεταιχμιακή ισορροπία.

O διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης έσπευσε να αναφερθεί στις απώλειες του χρηματιστηρίου λίγο μετά τις 11 το πρωί, γράφοντας στο Facebook: «Μακάρι οι Βουλευτές να κάνουν το καθήκον τους (Και τα νταούλια του Αλέξη δεν ακούστηκαν ακόμη...)».

Αναλυτικά η εικόνα των διεθνών χρηματιστηρίων έχει ως εξής:

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κινείται ανοδικά κατά 0,23%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει πτώση 0,68%.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 παρουσιάζει απώλειες 0,02%.

Στο Τόκιο ο δείκτης NIKKEI έκλεισε στις 17.729,84 μονάδες, με πτώση 0,50%.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα χρηματιστήρια που δέχονται από το πρωί της Δευτέρας μεγαλύτερη πίεση είναι της Ιταλίας και της Ισπανίας. Δηλαδή χωρών που βρίσκονται στην προβληματική ζώνη της ΕΕ. Ο δείκτης των Bleu-chips και στις δίο χώρες κατέγραψε πτώση 0,7% στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ ο δείκτης Euro STOXX 50 της Ευρωζώνης είχε μείωση της τάξης του 0,3%. Όσο για τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300 κινήθηκε ισορροπητικά στις 1.347,76 μονάδες. Όπως δήλωσε στο Reuters ο Φρεντερίκ Μπουσέλ, επικεφαλής της Tradition Securities and Fortunes, «όποιος θέλει να εμπλακεί σήμερα (σ.σ.: Δευτέρα) στην αγορά, θα πρέπει πρώτα να περιμένει τα αποτελέσματα της τρίτης ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ