Ποια είναι η ελληνίδα που έκανε την Σερένα Γουίλιαμς να φωνάζει [βίντεο] - iefimerida.gr

Ποια είναι η ελληνίδα που έκανε την Σερένα Γουίλιαμς να φωνάζει [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σερένα Γουίλιαμς μετά την ήττα της στον τελικό του US Open από την Σαμάνθα Στόσουρ με 2-0 σετ, δεν μπορούσε να κρύψει τα νεύρα της. Βέβαια και κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν φανερά εκνευρισμένη, ενώ επιτέθηκε φραστικά στην διαιτητή του αγώνα, την ελληνίδα Εύα Ασδεράκη.

Ποια είναι όμως η ελληνίοδα που εκνεύρισε τη Σερένα Γουίλιαμς;

Στο χώρο του τένις είναι πολύ γνωστή, καθώς είναι μία από τις 4 κορυφαίες γυναίκες διαιτητές στον κόσμο! Η Εύα Ασδεράκη ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τον αθλητισμό. Μόλις 6 ετών ξεκίνησε τη ρυθμική γυμναστική στον Ευβοϊκό ΓΑΣ και μετά από πέντε χρόνια αποφάσισε πως πρέπει να αλλάξει άθλημα και ασχολήθηκε με το τέννις. Ξεκίνησε προπονήσεις στον Όμιλο Αντισφαίρισης Χαλκίδας όπου και με την καθοδήγηση του προπονητή της έφτασε μέχρι την 8άδα της Πανελλήνιας κατάταξης σε ηλικία μόλις16 χρόνων.

Η Εύα ήξερε πως το τέννις είναι η ζωή της, το 1997 όμως έμαθε πως θέλει να το υπηρετήσει όχι από τη θέση της αθλήτριας, αλλά από την καρέκλα του διαιτητή. Σε ένα διεθνές τουρνουά που έγινε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Χαλκίδας τον Μάρτιο του 1997, η έφηβη τότε Εύα βοήθησε από τη θέση του επόπτη γραμμών στη διοργάνωση. Από ότι φαίνεται τα πήγε περίφημα και τις πρότειναν να παρακολουθήσει - παρά το νεαρό της ηλικίας της - σεμινάριο της ITF στη Θεσσαλονίκη όπου πήρε το πρώτο της σήμα (level 1) και κάπως έτσι ξεκίνησε να διαιτητεύει αγώνες στην Ελλάδα.

Το 2000 πήρε το πρώτο της διεθνές σήμα (white) σε σχολή διαιτησίας στο Λουξεμβούργο, με το οποίο έκανε άλμα στην καριέρα της και πέρασε εκτός συνόρων. Από τότε μέχρι σήμερα διαιτήτευσε με επιτυχία εκατοντάδες αγώνες σε όλο τον κόσμο. Συμμετείχε στα μεγαλύτερα τουρνουά καθώς και Grand Slam αλλά και αγώνες εθνικών ομάδων ανεβαίνοντας σταθερά την ιεραρχία της διεθνούς διαιτησίας (το 2002 πήρε το Bronze, το 2005 το Silver). Το 2008 η παγκόσμια ομοσπονδία ITF με ομόφωνη απόφαση την έχρισε χρυσή (Gold) συμπεριλαμβάνοντας την στις 4 καλύτερες διαιτητής στον Κόσμο.

Σήμερα η Εύα είναι η μόνη γυναίκα διαιτητής που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό ενώ είναι και η μόνη που έχει φτάσει σ αυτό το υψηλό επίπεδο, να κατέχει δηλαδή σήμα Gold, από ιδρύσεως του τένις στη χώρα μας.

Η ίδια υποστηρίζει πως μέσω της διαιτησίας έχει καταφέρει να βρει μια δουλειά που να είναι και χόμπυ παράλληλα. Συμπληρώνει ωστόσο πως για να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Τα έξοδα ήταν αυξημένα, αφού πολλές φορές έπρεπε να πληρώσει για τα μεταφορικά της, ενώ ο μισθός δεν ήταν και ο καλύτερος. Βέβαια στο ανώτερο επίπεδο, στο οποίο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα είναι σαφώς πολύ καλύτερα.

ΠΗΓΗ: tennisnews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ