Απέναντι σε ριζική αναδιοργάνωση οι βρετανικές τράπεζες - iefimerida.gr

Απέναντι σε ριζική αναδιοργάνωση οι βρετανικές τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βρετανική κυβέρνηση τάχθηκε σήμερα υπέρ της μεταρρυθμίσεων που πρότεινε η Ανεξάρτητη Επιτροπή επί του Τραπεζικού Τομέα στη λειτουργία του κλάδου, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα αυτά θα ενισχύσουν την οικονομία και θα προστατεύσουν τους φορολογουμένους της χώρας από τυχόν μελλοντικές κρίσεις.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη έκθεση, ο τραπεζικός τομέας στη Βρετανία οφείλει να προχωρήσει σε διαχωρισμό των λειτουργιών λιανικής τραπεζικής από εκείνες που αφορούν σε ριψοκίνδυνες επενδύσεις έως το 2019, ώστε να προστατεύεται το ευρύ κοινό από τυχόν κρίσεις, αντίστοιχες εκείνης που εκδηλώθηκε το 2008.

«Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά την έκθεση ως εντυπωσιακή και ως ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση ενός τραπεζικού συστήματος το οποίο υποστηρίζει τις χορηγήσεις προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά, υποστηρίζει την οικονομία και την απασχόληση, αλλά δεν κοστίζει δισεκατομμύρια στερλίνες στους φορολογουμένους, όποτε αντιμετωπίζει προβλήματα», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ίδιας έκθεσης, η πλήρης υλοποίηση των οποίων θα μπορούσε να κοστίσει έως και 7 δισ. λίρες στον τραπεζικό τομέα της Βρετανίας, ο δείκτης επάρκειας κεφαλαίων πρέπει να διαμορφώνεται στο 10% σε ότι αφορά στη λιανική τραπεζική και η δυνατότητα απορρόφησης τυχόν ζημιών να ανέρχεται στο επίπεδο του 17-20% των κεφαλαίων αυτών.

Πάντως, παραγωγικοί φορείς, όπως το βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο εξέφρασαν επιφυλάξεις για το τελικό όφελος από την υιοθέτηση των προτάσεων αυτών, επισημαίνοντας ότι έτσι θα περιοριστεί το επίπεδο των χορηγήσεων η ρευστότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ