Βίντεο ντοκουμέντο: Τι συνέβη πριν πέσει νεκρός ο 18χρονος στο Μιζούρι, από πυρά αστυνομικού - iefimerida.gr

Βίντεο ντοκουμέντο: Τι συνέβη πριν πέσει νεκρός ο 18χρονος στο Μιζούρι, από πυρά αστυνομικού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ΗΠΑ και ιδιαίτερα το Μιζούρι «βράζουν» ξανά, μετά από το νέο τραγικό περιστατικό στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί. Ο θάνατος του 18χρονου Αντόνιο Μάρτιν από πυρά ένστολου έχει βάλει «φωτιά» ξανά στην περιοχή, την ώρα που οι αρχές επισημαίνουν διαρκώς ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, προσπαθώντας να αποφύγουν νέο ξέσπασμα διαμαρτυριών.

Μάλιστα, σε μία ασυνήθιστη κίνηση, η αστυνομία στο Μιζούρι έδωσε ήδη στη δημοσιότητα ένα βίντεο από κάμερα που ήταν στο βενζινάδικο στο οποίο ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο αφροαμερικανό, αναφέροντας ότι ο Μάρτιν τον σημάδεψε με όπλο.

Το βίντεο σταματά τη στιγμή που ο 18χρονος φαίνεται να σηκώνει το χέρι του και σύμφωνα με την αστυνομία είναι η στιγμή που σημάδεψε με το όπλο των αστυνομικών, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε νεκρός.

Το περιστατικό συνέβη στο Μπέρκλεϊ του Μιζούρι, μία πόλη κοντά στο Φέργκιουσον όπου είχε πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικού ο επίσης 18χρονος και αφροαμερικανός Μάικλ Μπράουν τον περασμένο Αύγουστο, περιστατικό που ξεσήκωσε τους Αμερικανούς και έκανε τους πάντες να μιλούν για το «φάντασμα» του ρατσισμού που είναι ξανά ζωντανό στη χώρα.

Στο νέο περιστατικό, ένας αστυνομικός έκανε έναν έλεγχο ρουτίνας στο βενζινάδικο, όταν είδε δύο νεαρούς στη μία πλευρά του κτιρίου και τους πλησίασε. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας από αυτούς σήκωσε όπλο. Ο ένστολος πυροβόλησε τρεις φορές τον Αντόνιο Μάρτιν και τον σκότωσε, ενώ το θύμα δεν χρησιμοποίησε το όπλο του.

Αμέσως μετά, πλήθος συγκεντρώθηκε στο σημείο και αρκετοί καταφέρονταν λεκτικά ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν φτάσει επίσης εκεί. Σε αυτή την εκρηκτική ατμόσφαιρα δεν άργησαν να ξεσπάσουν τα επεισόδια και ακολούθησαν συλλήψεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Μιζούρι Βίντεο αστυνομικός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ