Διοίκηση Σαρρή στην ΕΠΟ: 27 μήνες λάθη, κόντρες και δικαστικά μπλεξίματα - iefimerida.gr

Διοίκηση Σαρρή στην ΕΠΟ: 27 μήνες λάθη, κόντρες και δικαστικά μπλεξίματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχές Οκτώβρη του 2012 ο Γιώργος Σαρρής μπήκε στην... ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου από το κορυφαίο θεσμικό αξίωμα. Διαδέχθηκε τον Σοφοκλή Πιλάβιο στην προεδρία και κατάφερε σε 27 μήνες να τα κάνει... θάλασσα στα πιο κομβικά ζητήματα του χώρου.

Πολλά λάθη που κόστισαν «ακριβά», λάθη που «πληρώνει» το ποδόσφαιρο και δικαστικά «μπλεξίματα» που θα τον ακολουθούν και κανείς δεν ξέρει που μπορούν να οδηγήσουν πια. Αυτό εν ολίγοις είναι το... βιογραφικό του γιατρού από την Χίο (υπήρξε και πρόεδρος στην ΕΠΣ και πρόεδρος στην ΚΕΔ) στην προεδρία της ΕΠΟ.

Στα εξωαγωνιστικά ζητήματα της ΕΠΟ, επί προεδρίας του υπάρχουν σκάνδαλα και «ύποπτες» υποθέσεις. «Εσκασε» το θέμα με τις ποινικές διώξεις σε 16 πρόσωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα υπάρχει έντονη φημολογία ότι πολλά απ' αυτά τα άτομα είναι στελέχη της Ομοσπονδίας, χωρίς πάντως να έχει αρθεί το απόρρητο από τις εισαγγελικές Αρχές. Μεταξύ άλλων, διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση με τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες των ΠΑΕ. Η σχέση του με την Πολιτεία κάκιστη, με τον Ανδριανό στα... μαχαίρια και μάλιστα κινδύνεψε να διαλυθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αφού δεν είχε ασφαλιστική ενημερότητα η ΕΠΟ για να πάρει την κρατική επιχορήγηση για τις ΕΠΣ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτούς τους 27 μήνες έπεσε πιο... χαμηλά. Σχεδόν στα τάρταρα, με την αξιοπιστία του να είναι υπό το μηδέν. Για αυτό και αρκετές κόντρες με μεγάλες ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, ενώ και η ΑΕΚ του Μελισσανίδη δεν έχει την καλύτερη άποψη για τον Σαρρή και τα πεπραγμένα του.

Στα... αγωνιστικά ζητήματα που αφορούν την ΕΠΟ, ο Σαρρής «πλήγωσε» ανεπανόρθωτα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το καμάρι κάθε Ελληνα, η Εθνική ομάδα... χαντακώθηκε. Ο απόλυτα πετυχημένος και αγαπητός από το κοινό Φερνάντο Σάντος που πήγε την ομάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και για λεπτομέρειες δεν πέρασε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου, τελείωσε... απότομα και με πολύ άκομψο τρόπο. Ο επόμενος προπονητής ήταν ότι χειρότερο. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι δίχως σχέδιο και πλάνο και φιλοδοξία ήρθε για να... εισπράξει, με τις 38 κλήσεις διεθνών να γράφουν ιστορία. Η Εθνική ήταν σε μεταβατικό στάδιο, έπεσε στη θάλασσα και... βούλιαξε. Αποκορύφωμα η ήττα από τους τίμιους ψαράδες των Νήσων Φερόε στο Καραϊσκάκη με την πρόκριση στο EURO 2016 να δυσκολεύει πια αφάνταστα.

Ο Ρανιέρι έφυγε, θα πάρει και 500.000 ευρώ αποζημίωση για το ηγεμονικό κλειστό συμβόλαιο που του έκανε ο Σαρρής και η Εθνική τώρα ψάχνεται στο... πουθενά. Το μοναδικό θετικό που έκανε ο Σαρρής, ήταν η ενεργοποίηση του Γιώργου Καραγκούνη σε αφεντικό της Εθνικής. Έστω και αργά... Οσον αφορά τις μικρότερες Εθνικές ομάδες, η κουβέντα αρχίζει και τελειώνει στην ήττα με 10-0 της Εθνικής Νέων στην Ελβετία και όλα όσα προηγήθηκαν αυτής και ακολούθησαν.

Η παραίτηση του ήταν καλό νέο για το ποδόσφαιρο και μοιάζει με ανακούφιση, αλλά δεν φτάνει από μόνη της. Ακόμη καλύτερο θα είναι ο επόμενος πρόεδρος να είναι καλύτερος. Σε όλα του. Μα πάνω από όλα «καθαρός» και να αγαπά το άθλημα. Αυτό έλειψε...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής πρόεδρος παραίτηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ