Εξι έφηβες πήγαν για σπα και έφυγαν με σπυριά γεμάτα πύον σε όλο τους το σώμα [εικόνες]

Πρόστιμο 5.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ένα σαλόνι ομορφιάς στη Βρετανία, καθώς έξι έφηβες που είχαν πάει για να χαλαρώσουν στο σπα μολύνθηκαν από ένα βακτήριο, με αποτέλεσμα τα σώματά τους να γεμίσουν σπυριά.

Οπως σημειώνει η Daily Mail, τα βακτήρια αναπτύχθηκαν στα πλακάκια του σπα, καθώς, προφανώς, οι υπεύθυνοι είχαν αμελήσει να φροντίσουν και να καθαρίσουν τον χώρο όπως έπρεπε.

Και κάπως έτσι, οι έφηβες, από εκεί που είχαν πάει να γιορτάσουν τα γενέθλια της μιας κοπέλας κατέληξαν να φύγουν με θυλακίτιδα, μια μόλυνση στους θύλακες των τριχών, που τους κάνει να πρήζονται και να γεμίζουν πύον. Κάποια από τα κορίτσια εμφάνισαν και εξανθήματα, τα οποία μάλιστα τους προκαλούσαν φαγούρα, ενώ κάποια από αυτά παρουσίασαν και πόνους στα αυτιά.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έγιναν στο σπα από τις αρμόδιες αρχές, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε παντού το επικίνδυνο αυτό βακτήριο. Μάλιστα, κατά τόπους, σε συγκεκριμένα σημεία του σπα, ο αριθμός των βακτηρίων ξεπερνούσε κατά 24.000 φορές το αποδεκτό όριο.

Πάντως, όπως σημείωσε μιλώντας στη Daily Mail διευθυντής περιβαλλοντικής υγείας, οι κίνδυνοι που κρύβουν τα σπα δεν είναι λίγοι και δεν είναι αμελητέοι. «Μία ποικιλία μολυσματικών παραγόντων που συνδέονται με την ψυχαγωγική χρήση του νερού μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα, τα αυτιά, τα μάτια, το γαστρεντερικό και το αναπνευστικό σύστημα», εξήγησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σπα σαλόνι ομορφιάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ