Οι ΗΠΑ επιτρέπουν στους ομοφυλόφιλους να δίνουν αίμα - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ επιτρέπουν στους ομοφυλόφιλους να δίνουν αίμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η F.D.A των ΗΠΑ, κάνει άρση της απαγόρευσης αιμοδοσίας από ομοφυλόφιλους άνδρες μετά από 30 χρόνια.

Η Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κάνει το μεγάλο βήμα και άρει την απαγόρευση αιμοδοσίας από ομοφυλόφιλους άνδρες. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, θα προκαλέσει αύξηση πάνω από 4%, στην ετήσια παροχή αίματος από εθελοντές.

Το 1983, όταν πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία του AIDS, η διοίκηση αποφάσισε την απαγόρευση αιμοδοσίας από ομοφυλόφιλους, καθώς οι γνώσεις και πληροφορίες γύρω από την αρρώστια ήταν ελάχιστες και η ιατρική δεν βρισκόταν ακόμα στο σημείο της έγκυρης διάγνωσης φορέων του ιού.

Η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή από το νέο έτος, ενώ έγινε γνωστό ότι πάρθηκε ύστερα από πολύ προσεκτική επιστημονική έρευνα. Αναλυτικές οδηγίες και λεπτομέρειες θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσα στο 2015 και το νέο μέτρο αφορά την απαγόρευση εφόρου ζωής που ίσχυε ενώ ακόμα σε εφαρμογή παραμένει ο περιορισμός για τους άνδρες που είχαν σεξουαλική επαφή με άλλον άνδρα τους προηγούμενους 12 μήνες.

Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται πολύ θετική από εμπειρογνώμονες, καθώς προχωρά μπροστά την εθνική πολιτική για την υγεία και βοηθά στην εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος των ομοφυλόφιλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ άρση αιμοδοσία ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ