CNN: Υπάρχει 20% πιθανότητα Grexit αν εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμά του - iefimerida.gr

CNN: Υπάρχει 20% πιθανότητα Grexit αν εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμά του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον εύγλωττο τίτλο «η Ελλάδα ξαναθάβεται μόνη της στην τρύπα» το CNN φιλοξενεί ρεπορτάζ για τα πολιτικά τεκταινόμενα στη χώρα μας και την πιθανότητα πρόωρων εκλογών. Μάλιστα, οικονομολόγος προβλέπει 20% πιθανότητα Grexit εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβει στην εξουσία και εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Οπως αναγράφεται στο ρεπορτάζ, η αποτυχία εκλογής προέδρου κατά την δεύτερη ψηφοφορία, φέρνει πιο κοντά την πιθανότητα εθνικών εκλογών, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξουσία το δημοφιλές αντιμνημονιακό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση έχει μια τελευταία ευκαιρία να εκλέξει τον υποψήφιό της στις 29 Δεκεμβρίου. Αν αποτύχει ξανά, θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές για τον Ιανουάριο.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν καθαρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του ελληνικού πακέτου διάσωσης – αξίας 240 δισεκατομμυρίων ευρώ – με το Διεθνές Νομσματικό Ταμείο, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το κόμμα (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) θέλει επίσης να αναστρέψει αρκετές από τις μεταρρυθμίσεις που θα βοηθούσαν την Ελλάδα να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη και είπε ότι σχεδιάζει να ρίξει δισεκατομμύρια σε προγράμματα τα οποία θα ανέβαζαν τους μισθούς και τις συντάξεις.

Ενώ τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοφιλή μεταξύ των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν πληγεί από την υψηλή ανεργία και τα χρόνια ύφεσης, οι ειδικοί λένε ότι είναι μη ρεαλιστικά και ανεύθυνα και θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια κρίση που θα μπορούσε να οδηγήσει αμετάκλητα την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης.

Ο οικονομολόγος Holger Schmieding εκτιμά στο CNN ότι υπάρχει ένα 20% κινδύνου, όλα να πάνε λάθος, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει στην εξουσία και να ακολουθεί τα σχέδιά του. «Η Ελλάδα μπορεί να διολισθήσει σε νέα βαθιά κρίση με πιθανή μια έξοδο από το ευρώ. Αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο ρίσκο» είπε ο Schmieding.

Προσθέτει ακόμη, ότι η ευρωζώνη «θα μπορούσε πιθανότατα να χειριστεί ένα απίθανο αλλά όχι αδύνατο ενδεχόμενο ελληνικού ατυχήματος με πολύ περιορισμένη και προσωρινή ζημία» για την ίδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ