Ξένος Τύπος: Ο Σαμαράς δεν βρίσκει τους 180 βουλευτές -Ακόμη πιο κοντά οι πρόωρες εκλογές - iefimerida.gr

Ξένος Τύπος: Ο Σαμαράς δεν βρίσκει τους 180 βουλευτές -Ακόμη πιο κοντά οι πρόωρες εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να είναι πλέον παρελθόν, ο διεθνής Τύπος κάνει εκτιμήσεις για την έσχατη προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους 180 βουλευτές και το συμπέρασμα που βγάζει είναι συγκεκριμένο: τα κουκιά δεν βγαίνουν.

Οι Financial Times, αμέσως μετά το πέρας της δεύτερης ψηφοφορίας, σημείωσε σε άρθρο του πως είναι απίθανο ο κυβερνητικός συνασπισμός να βρει τους 180 στην τρίτη ψηφοφορία έτσι πλέον «προβάλερι η προοπτική για πρόωρες εκλογές και νίκη του αντιιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ».

Επιπροσθέτως σημειώνει πως: «Οι βουλευτές από τα δύο μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό αναμένεται να απέχουν της ψηφοφορίας» αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Ορισμένοι αναλυτές υποστήριζαν ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 170 ψήφους στη σημερινή ψηφοφορία για να έχει εύλογες πιθανότητες επιτυχίας στην τρίτη ψηφοφορία της Δευτέρας».

Bloomberg: Μάξιμουμ 175 ψήφους

Με νέο δημοσίευμά του το Bloomberg αναφέρει πως η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στις πρόωρες εκλογές, μετά και το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας. Όπως αναφέρει ο Αριστείδης Χατζής, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας: «Υπάρχουν ακόμη πέντε βουλευτές που θα μπορούσαν να ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα στη ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου. Το ανώτερο που μπορεί να λάβει η κυβέρνηση είναι οι 175 ψήφοι, ειδικά αν επιμείνει στην υποψηφιότητα Δήμα».

Deutsche Welle: Δεν είναι καλοδεχούμενες οι εκλογές

Η πιθανότητα πρόωρων εκλογών δεν είναι καλοδεχούμενη από την ΕΕ και το ΔΝΤ, αναφέρει η Deutsche Welle στο άρθρο της για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, μετά και την τρίτη ψηφοφορία. Αμφότερα τα μέρη φοβούνται πως μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει προβλήματα, από τη στιγμή που το συγκεκριμένο κόμμα κάνει λόγο για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και κατάργηση όλων των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντώνης Σαμαράς ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Δήμας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ