Bloomberg: Ο Σαμαράς απέτυχε να δελεάσει τους βουλευτές και να αποσοβήσει τις πρόωρες εκλογές - iefimerida.gr

Bloomberg: Ο Σαμαράς απέτυχε να δελεάσει τους βουλευτές και να αποσοβήσει τις πρόωρες εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρόσκληση που απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς την προηγούμενη Κυριακή δεν βρήκε ανταπόκριση από την πλειοψηφία των βουλευτών της αντιπολίτευσης, έτσι όπως καταγράφηκε από την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το πρακτορείο Bloomberg κάνει λόγο για αποτυχία του πρωθυπουργού να δελεάσει τους βουλευτές και να αποσοβήσει τις πρόωρες εκλογές. Η δεύτερη ψηφοφορία που απαιτούσε 200 ψήφους για την εκλογή Προέδρου, δεν απέδωσε καρπούς, όπως αναμενόταν, και πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στην τρίτη ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο στο άρθρο του, «καίτοι ο Αντώνης Σαμαράς πρόσφερε μια κυβέρνηση ευρείας συναίνεσης, μετά την εκλογή του Προέδρου και εκλογές με το τέλος του 2015, η αντιπολίτευση αρνήθηκε την προσφορά». Για να καταλήξει: «Η πιθανότητα των πρόωρων εκλογών προκάλεσε αναταραχή στις αγορές, φέρνοντας στο μυαλό όλων την οικονομική κρίση του 2012, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Το ελληνικό δράμα

Σε άλλο άρθρο του το Bloomberg κάνει λόγο για «ελληνικό δράμα που προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στις αγορές και κάνει πιο άμεση την παρέμβαση της ΕΚΤ. «Ο κυρίαρχος φόνος αυτή τη στιγμή είναι ότι επιστρέφουμε στο σημείο που βρισκόμασταν πριν από δύο χρόνια, με τον κίνδυνο των πολιτικών εξελίξεων να μπαίνουν ξανά στο κάδρο. Μπορεί η Ελλάδα να μην είναι το μεγάλο μας θέμα, αλλά σίγουρα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων. Είναι η κορυφή του παγόβουνου», αναφέρει ο χρηματιστής Ζιλ Γκιμπού.

Αξιοσημείωτη είναι και η άποψη του Μακ Μπρέιερ της Capital Markets Corp., με έδρα τη Ν. Υόρκη: «Εάν το ελληνικό χρηματιστήριο τιμωρηθεί αρκετά, τότε ο Σαμαράς θα μπορέσει να εκλέξει τον υποψήφιό του στον τρίτο γύρο. Αν συμβεί αυτό, τότε τα καταστροφικά σενάρια που εκτίθενται αυτές τις ημέρες, δεν θα πάρουν σάρκα και οστά».




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντώνης Σαμαράς ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Δήμας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ