Στα όρια της ψύχωσης η Γαλλία μετά τις τρεις αιματηρές επιθέσεις -Επέμβαση του πρωθυπουργού που ενισχύει τις περιπολίες

Εντονο κλίμα ανησυχίας επικρατεί στην Γαλλία μετά τα τρία αιματηρά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας.

Η κεντροδεξιά εφημερίδα Le Figaro στο κεντρικό της άρθρο χρησιμοποιεί σκληρά λόγια :«Οι τρελοί του Αλλάχ, δυστυχώς, γαλλικής υπηκοότητας, είναι σε θέση να κτυπήσουν οποιαδήποτε στιγμή στο γαλλικό έδαφος, κινούμενοι από έναν θανατηφόρο φανατισμό και την αποστροφή γι΄αυτό που είμαστε...Για να αποτρέψει την κυβέρνηση να αναλάβει δράση, η αριστερά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα υποστηρίξει ότι πρέπει να αποφύγουμε τους συγκερασμούς , θα αρνηθεί τη διαδικασία του κοινοτισμού θα εφαρμόσει το δόγμα της διαρκούς συγχώρεσης απέναντι στον πληθυσμό».

Η εφημερίδα Le Parisien κυκλοφόρησε με τίτλο «Φόβος πάνω από τα Χριστούγεννα» ενώ άλλες εφημερίδες καλούν τους πολίτες να αντισταθούν στην συλλογική ψύχωση.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς αναγκάστηκε να επέμβει και απηύθυνε σήμερα έκκληση «για επαγρύπνηση, ενότητα και συσπείρωση». Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν υποτιμά τις επιθέσεις και ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στα τρία περιστατικά. Ο Μανουέλ Βαλς δήλωσε επίσης ότι επρόκειτο να έχει υπουργική σύσκεψη κατά τη διάρκεια του πρωινού για την εξέταση της κατάστασης και τη λήψη των επιβαλλόμενων μέτρων: «Ολοι βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση και καλώ τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους».

Μετά την σύσκεψη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο στρατός θα αναπτύξει τις επόμενες ώρες στη Γαλλία «200 με 300 επιπλέον στρατιώτες» για να ενισχυθεί η ασφάλεια των δημόσιων χώρων. «Θέλουμε να προστατεύσουμε και να καθησυχάσουμε τους Γάλλους και να τους πούμε ότι οι κρατικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί», δήλωσε ο Βαλς μετά το πέρας μιας έκτακτης συνεδρίασης στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί που έχουν σχέση με την ασφάλεια. Οι περιπολίες θα γίνονται κατά προτεραιότητα σε πολυσύχναστα μέρη: εμπορικές περιοχές, κέντρα πόλεων, σιδηροδρομικοί σταθμοί και μέσα μεταφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία επιθέσεις ψύχωση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ