Στα όρια της ψύχωσης η Γαλλία μετά τις τρεις αιματηρές επιθέσεις -Επέμβαση του πρωθυπουργού που ενισχύει τις περιπολίες - iefimerida.gr

Στα όρια της ψύχωσης η Γαλλία μετά τις τρεις αιματηρές επιθέσεις -Επέμβαση του πρωθυπουργού που ενισχύει τις περιπολίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονο κλίμα ανησυχίας επικρατεί στην Γαλλία μετά τα τρία αιματηρά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας.

Η κεντροδεξιά εφημερίδα Le Figaro στο κεντρικό της άρθρο χρησιμοποιεί σκληρά λόγια :«Οι τρελοί του Αλλάχ, δυστυχώς, γαλλικής υπηκοότητας, είναι σε θέση να κτυπήσουν οποιαδήποτε στιγμή στο γαλλικό έδαφος, κινούμενοι από έναν θανατηφόρο φανατισμό και την αποστροφή γι΄αυτό που είμαστε...Για να αποτρέψει την κυβέρνηση να αναλάβει δράση, η αριστερά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα υποστηρίξει ότι πρέπει να αποφύγουμε τους συγκερασμούς , θα αρνηθεί τη διαδικασία του κοινοτισμού θα εφαρμόσει το δόγμα της διαρκούς συγχώρεσης απέναντι στον πληθυσμό».

Η εφημερίδα Le Parisien κυκλοφόρησε με τίτλο «Φόβος πάνω από τα Χριστούγεννα» ενώ άλλες εφημερίδες καλούν τους πολίτες να αντισταθούν στην συλλογική ψύχωση.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς αναγκάστηκε να επέμβει και απηύθυνε σήμερα έκκληση «για επαγρύπνηση, ενότητα και συσπείρωση». Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν υποτιμά τις επιθέσεις και ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στα τρία περιστατικά. Ο Μανουέλ Βαλς δήλωσε επίσης ότι επρόκειτο να έχει υπουργική σύσκεψη κατά τη διάρκεια του πρωινού για την εξέταση της κατάστασης και τη λήψη των επιβαλλόμενων μέτρων: «Ολοι βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση και καλώ τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους».

Μετά την σύσκεψη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο στρατός θα αναπτύξει τις επόμενες ώρες στη Γαλλία «200 με 300 επιπλέον στρατιώτες» για να ενισχυθεί η ασφάλεια των δημόσιων χώρων. «Θέλουμε να προστατεύσουμε και να καθησυχάσουμε τους Γάλλους και να τους πούμε ότι οι κρατικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί», δήλωσε ο Βαλς μετά το πέρας μιας έκτακτης συνεδρίασης στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί που έχουν σχέση με την ασφάλεια. Οι περιπολίες θα γίνονται κατά προτεραιότητα σε πολυσύχναστα μέρη: εμπορικές περιοχές, κέντρα πόλεων, σιδηροδρομικοί σταθμοί και μέσα μεταφοράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία επιθέσεις ψύχωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ