Εμειναν στις μακέτες: Οριστικά εκτός ΕΣΠΑ η ανάπλαση Πανεπιστημίου και Φαληρικού Μετώπου - iefimerida.gr

Εμειναν στις μακέτες: Οριστικά εκτός ΕΣΠΑ η ανάπλαση Πανεπιστημίου και Φαληρικού Μετώπου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριστικά εκτός της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης μένουν τα μεγαλόπνοα έργα ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου και του Φαληρικού Μετώπου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Υποδομών που διαβιβάστηκε στη Βουλή και δημοσιεύουν «Τα Νέα», το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 υπεβλήθη στις 28 Νοεμβρίου χωρίς την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο του υπουργείου αναφέρεται ότι στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα «δεν περιλαμβάνονται τα έργα ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου και του Φαληρικού Όρμου, έπειτα από σχετική διαβούλευση των ελληνικών Αρχών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά την οποία η τελευταία διατύπωσε σχετικές επιφυλάξεις για τα παραπάνω έργα».

Οπως είχε διαρρεύσει και στις 23 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε απορρίψει τα εν λόγω έργα, γιατί τα θεωρεί έργα βιτρίνας. Τότε, η Κομισιόν είχε στείλει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, απαιτώντας την απένταξη των συγκεκριμένων έργων από το «νέο ΕΣΠΑ» καθώς πηγές στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατό να χρηματοδοτηθούν «διακοσμητικά έργα», σε περίοδο έλλειψης πόρων και ενώ εκκρεμεί η ολοκλήρωση των διευρωπαϊκών δικτύων της χώρας, αλλά και άλλων έργων προτεραιότητας.

Πάντως, στο έγγραφο που διαβίβασε το υπουργείο Υποδομών στη Βουλή τονίζεται ότι δεν πρέπει να γεννάται ανησυχία για τα έργα ανάπλασης, καθώς οι ελληνικές Αρχές θα επανέλθουν σε διαβούλευση με την Κομισιόν, ώστε να αναδειχθεί τόσο η βιωσιμότητά τους όσο και η αναπτυξιακή τους αξία για τον τουρισμό, αλλά και για την περιβαλλοντική βελτίωση της ζωής στην πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ