Bloomberg: Ο Σαμαράς ποντάρει σε ένα συμβιβασμό -Πώς θα βρει τους 180 βουλευτές - iefimerida.gr

Bloomberg: Ο Σαμαράς ποντάρει σε ένα συμβιβασμό -Πώς θα βρει τους 180 βουλευτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα 155 «ναι» της πρώτης ψηφοφορίας θεωρήθηκε ένας αρκούντως χαμηλός στόχος για την κυβέρνηση. Κανείς δεν πιστεύει πως στη δεύτερη ψηφοφορία θα καταφέρει να προσεγγίσει τις απαιτούμενες 200 ψήφους για την εκλογή του Σταύρου Δήμα, όμως, τώρα διακυβεύεται κάτι άλλο.

Το Bloomberg αναφέρει πως η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για συμβιβασμό, έτσι όπως εκτέθηκε στο πρόσφατο διάγγελμά του, είναι στο τραπέζι και την Τρίτη το μεσημέρι θα φανεί κατά πόσο βρήκε ανταπόκριση από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Στόχος είναι να εξευρεθούν οι επιπλέον 25 βουλευτές που θα τείνουν ευήκοον ους στην πρόκληση Σαμαρά, θα δώσουν θετική ψήφο στον υποψήφιο Πρόεδρο του κυβερνητικού σχηματισμού και θα αποφευχθούν οι εκλογές.

Σημειώνει ο χρηματιστής Θανάσης Δρογώσης στο Bloomberg: «Είναι απίθανο να είναι επιτυχημένη και η δεύτερη ψηφοφορία. Ωστόσο, θα μπορούσε να προσφέρει κάποιες χρήσιμες γνώσεις σχετικά με τον τρίτο και καθοριστικό γύρο». Το διάγγελμα του πρωθυπουργού, σημειώνει το άρθρο, ήταν στη λογική του τερματισμού της πολιτικής αβεβαιότητας, η οποία μπορεί να συντελεστεί μόνο με την υπερψήφιση του Σταύρου Δήμα και στη συνέχεια με τη διενέργεια εκλογών νωρίτερα από το προκαθορισμένο χρόνο (τον Μάιο του 2016).

Κάποιοι αμφιταλαντευόμενοι βουλευτές έδειξαν να αποδέχονται αυτή την πρόταση. Ένας εξ αυτών είναι ο Γιάννης Κουράκος που δήλωσε στο πρακτορείο: «Συμφωνώ με αυτή την προσέγγιση γι' αυτό και θα ψηφίσω υπέρ της εκλογής Δήμα. Είναι χαρακτηριστικό, σημειώνει το άρθρο, πως ακόμη και κάποιες στοιχηματικές εταιρείες που έχουν μπει στο παιχνίδι της Προεδρικής εκλογής, δίνουν τώρα περισσότερες πιθανότητες προς την εκλογή, σε αντίθεση με προηγούμενες ημέρες.

Για μια άλλη πτυχή του θέματος δίνει ο 37χρονος Γιώργος Θανόπουλος, βοηθός κτηνίατρου, που τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών: «Ο Σαμαράς θα βρει έναν τρόπο για να εκλεγεί ο υποψήφιός του. Η κυβέρνηση μιλάει για σταθερότητα, αλλά πού ήταν αυτή όταν ο Σαμαράς επίσπευσε τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου γνωρίζοντας πως οι αγορές θα αντιδράσουν και ότι μπορεί να πάμε σε πρόωρες εκλογές; Η Ελλάδα είναι όμηρος των αγορών ό,τι και να κάνουμε».

Αντίθετος είναι ο 66χρονος συνταξιούχος Μάκης Πατρώνης που λέει: «Η σημερινή πολιτική κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη για τη χώρα. Από τη στιγμή που έχουμε κάνει τόσες πολλές θυσίες, δεν έχει σημασία ποιο κόμμα θα υποστηρίξουμε. Πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος, έτσι ώστε η κυβέρνηση να τελειώσει τη δουλειά της, να μας βγάλει από το μνημόνιο και μετά να δούμε προς ποια κατεύθυνση θέλουμε να πάει το έθνος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντώνης Σαμαράς Σταύρος Δήμας ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ