Οργανωμένη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ - iefimerida.gr

Οργανωμένη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λεωφορείο της αστυνομίας πυρπόλησαν νεαροί κουκουλοφόροι με βόμβες μολότοφ λίγο μετά τις 8 το βράδυ έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας 20.

Οι νεαροί εμφανίστηκαν ξαφνικά και εκτόξευσαν τις μολότοφ εναντίον της αστυνομικής δύναμης με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά το υπηρεσιακό όχημα ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε γραφείο του πρώτου ορόφου του υπουργείου. Η πυρκαγιά σβήστηκε έγκαιρα από ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις. Το λεωφορείο υπέστη σοβαρές ζημιές.

Για οργανωμένη επίθεση μιλά η Αστυνομία

Οργανωμένη χαρακτήρισε η αστυνομία την επίθεση στην αστυνομική δύναμη έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, σημειώνοντας ότι οι δράστες ήταν καλά εξοπλισμένοι και εκτός από τους εμπρησμούς που προκάλεσαν, άρπαξαν κράνη και ασπίδες από τους άνδρες των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της άγριας συμπλοκής.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, «την 20:45 ώρα ομάδα 30 και πλέον ατόμων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους φορώντας κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες, επιτέθηκαν με πέτρες, καδρόνια και βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στο Υπουργείο Πολιτισμού.

»Έγινε περιορισμένη χρήση χημικών και κατά την συμπλοκή που ακολούθησε οι δράστες αφού έθραυσαν τζάμι υπηρεσιακού λεωφορείου, έρριψαν εντός αυτού μολότοφ με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

»Επίσης αφαίρεσαν υπηρεσιακό εξοπλισμό (κράνη-ασπίδες). Δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ