Focus: Ο αγαπημένος εχθρός του Τσίπρα είναι η Μέρκελ - iefimerida.gr

Focus: Ο αγαπημένος εχθρός του Τσίπρα είναι η Μέρκελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έναν σκληρό τρόπο σκιαγραφεί το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα το γερμανικό περιοδικό Focus.

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρει: «Οι Έλληνες ενδέχεται να ξαναψηφίσουν σύντομα για κυβέρνηση. Φαβορί είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ένας αριστερός που θα μπορούσε να προκαλέσει μία νέα ευρωκρίση».

Το Focus σχολιάζει πρόσφατη εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο και κάνει μία σύντομη αναδρομή στην πολιτική σταδιοδρομία του Αλέξη Τσίπρα, υπενθυμίζοντας -μεταξύ άλλων- τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε αναλάβει στα νεανικά του χρόνια σε σχολικές καταλήψεις στην Αθήνα.

Όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος, «ο 40χρονος πλέον (σ.σ.: Τσίπρας) πολώνει. Επικριτές του διαπιστώνουν την έλλειψη αυτοκριτικής και την απληστία του για δημοσιότητα. Θαυμαστές επαινούν τη διαισθητική του εγγύτητα με το λαό. Για πολλούς, είναι απλά ένας αδιόρθωτος λαϊκιστής».

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, «ο Τσίπρας θέλει να άρει τις μεταρρυθμίσεις που ζητεί η τρόικα, να επαναδιαπραγματευθεί την εξόφληση του χρέους και να αυξήσει σημαντικά τις κρατικές δαπάνες για να δώσει ώθηση στην οικονομία». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στον Αλέξη Τσίπρα «αρέσει να ανεβάζει τους τόνους σε ρητορικό επίπεδο. Αγαπημένος του εχθρός: η Άνγκελα Μέρκελ», σχολιάζει ο αρθρογράφος, εκτιμώντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει «καλές πιθανότητες» να κερδίσει τις εκλογές. «Οι ταλαιπωρημένοι από την κρίση Έλληνες τον αγαπούν. Ο Τσίπρας είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός της χώρας».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ