Επιτροπή Ενέργειας ΣΕΒ: Ενιαίο μέτωπο της βιομηχανίας σε θέματα ενέργειας - iefimerida.gr

Επιτροπή Ενέργειας ΣΕΒ: Ενιαίο μέτωπο της βιομηχανίας σε θέματα ενέργειας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Επιτροπή ενέργειας του ΣΕΒ υπό την προεδρία του κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου και κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου πήρε ενεργά θέση συμμετέχοντας στη διαβούλευση της ΡΑΕ για το target model με τίτλο «Βασικές Αρχές Σχεδιασμού και Χρονοδιάγραμμα Ενεργειών για την Προσαρμογή της Εγχώριας Αγοράς Ηλεκτρισμού στις Απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Στόχου (EU Target Model)» που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την επιστολή που συνοδεύει το κείμενο της διαβούλευσης φαίνεται ότι δημιουργείται ένα ενιαίο μέτωπο του συνόλου της ελληνικής βιομηχανίας σε θέματα ενέργειας, καθώς είναι η πρώτη φορά που τόσο ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί όσο και βιομηχανικοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας παρουσιάζουν κοινές θέσεις για την αγορά ενέργειας .

Όπως μάλιστα αναφέρεται και στην επιστολή το κείμενο της διαβούλευσης «διαμορφώθηκε από την Επιτροπή Ενέργειας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) με την υποστήριξη του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξαρτήτων Εταιριών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ) και των μεγαλύτερων Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας. Οι ανωτέρω αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων που συγκροτούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας και αποδεικνύουν εμπράκτως τη δυνατότητα και αναγκαιότητα συγκερασμού των (ενίοτε) διαφορετικών απόψεων που υπάρχουν στους κόλπους της ελληνικής βιομηχανίας και μεταποίησης, μπροστά στο υπέρτατο καθήκον της, πάση θυσία, συντομότερης εξόδου της χώρας από την κρίση».

«Η συζήτηση γύρω από τον εθνικό σχεδιασμό για εφαρμογή του Target Model που αποτελεί το βασικό όχημα για τη δημιουργία της ενιαίας αγοράς ηλεκτρισμού στην Ευρώπη, στόχο έχει τη βέλτιστη χρησιμοποίηση των υφιστάμενων ενεργειακών υποδομών, την ανάπτυξη ικανών ανταγωνιστικών πιέσεων στις εθνικές αγορές μέσω της ελεύθερης διακίνησης της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ένωση, την ενίσχυση (στην υπόλοιπη Ευρώπη) ή τη δημιουργία των συνθηκών (στην Ελλάδα) για την υλοποίηση του δικαιώματος επιλογής προμηθευτή και τελικά τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών για τους τελικούς καταναλωτές», καταλήγουν στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας οι Πρόεδροι της Επιτροπής Ενέργειας του ΣΕΒ Ευάγγελος Μυτιληναίος και Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ενέργεια Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ