Παπαθεοδώρου (ΔΗΜΑΡ): Πρέπει να ψηφιστεί ο Σταύρος Δήμας - iefimerida.gr

Παπαθεοδώρου (ΔΗΜΑΡ): Πρέπει να ψηφιστεί ο Σταύρος Δήμας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την υπερψήφιση του Σταύρου Δήμα για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα ζητά από τη ΔΗΜΑΡ το στέλεχός της και πρώην υφυπουργός Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από το χθεσινό μήνυμα Σαμαρά και υποστηρίζει ότι η ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή μπορεί, πλέον, να επιτευχθεί και χωρίς τη συνδρομή προερχόμενων από τη Χρυσή Αυγή βουλευτών.

Η σχετική δήλωση του κ. Παπαθεοδώρου έχει ως εξής:

«Στην ουσία ο κ. Σαμαράς υιοθέτησε με το διάγγελμά του το κείμενο-πρόταση των 8 Βουλευτών (Σπ. Λυκούδη, Β. Οικονόμου, Χρ. Αηδόνη, Π. Τατσόπουλου, Γρ. Ψαριανού, Ν. Τσούκαλη, Ν.Φούντα και Θ. Ψύρρα), για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, συνταγματική αναθεώρηση, συμφωνία με τους εταίρους για την ολοκλήρωση του προγράμματος και εκλογές μέσα στο 2015. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την απαραίτητη εθνική συνεννόηση, ώστε η χώρα να μην μπει σε περιπέτειες. Περιπέτεια δεν είναι οι εκλογές, αλλά το κλίμα, ο τρόπος και ο χρόνος που η χώρα οδηγείται σε αυτές. Το κείμενο των 8 Βουλευτών παραμένει μία κατ’εξοχήν σοβαρή και ρεαλιστική λύση. Την στήριξα από την πρώτη στιγμή και την στηρίζω ακόμα περισσότερο σήμερα , μεταξύ άλλων και για να απαλλαγούμε από όλους αυτούς που θέλουν να επενδύσουν στην πολιτική παρακμή και τη γενικευμένη καχυποψία για να επιβιώσουν. Η συναίνεση πρέπει να είναι ξεκάθαρη, πολιτική και να αποκλείει την συνάθροιση των ψήφων της Χρυσής Αυγής. Και μπορεί πλέον να υπάρξει».

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη δήλωση εκτιμάται πως απηχεί και τις ανάλογες σκέψεις πολλών βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και έρχεται την ίδια ώρα που άρχισαν να κυκλοφορούν σενάρια που κάνουν λόγο ακόμα και για ανεξαρτητοποίηση κάποιων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ με στόχο των απεγκλωβισμό τους από τις έως τώρα αποφάσεις του κόμματος. Εάν ένα τέτοιο σενάριο γίνει πράξη, θα φανεί σήμερα, στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ε. και της Κ.Ο. του κόμματος.

Πολλά, πάντως, θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα τηρήσουν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ και κυρίως οι τρεις (Τσούκαλης, Ψύρρας και Φούντα) που είχαν πρωταγωνιστήσει στην πρωτοβουλία των «οκτώ» με την οποία ζητούσαν την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση για την εκλογή ΠτΔ, να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος και να οριστούν εκλογές εντός του 2015. Οι 3 της ΔΗΜΑΡ διευκρινίζουν ότι συνυπέγραψαν την πρόταση απευθυνόμενοι και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ