Η αποκαθήλωση του Ρότζερ Φέντερερ - iefimerida.gr

Η αποκαθήλωση του Ρότζερ Φέντερερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά και την ήττα του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του US Open, ο Ελβετός τενίστας έμεινε άτιτλος στα τέσσερα τουρνουά Γκραν Σλαμ, κάτι που είχε να συμβεί από το 2002. Από το 2003 μέχρι πέρυσι, ο κορυφαίος (βάσει τίτλων) τενίστας όλων των εποχών κατακτούσε κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα από τα τέσσερα κορυφαία τουρνουά του πλανήτη.

Το 2003 έγινε η αρχή με το Ουίμπλεντον, ενώ την επόμενη σεζόν κατέκτησε τρεις τίτλους (Αυστραλιανό, Ουίμπλεντον, US Open).

Το 2005 συνέχισε με το Ουίμπλεντον και το US Open, ενώ τα δύο επόμενα χρόνια επανέλαβε την τριπλή επιτυχία του 2004, χάνοντας στον τελικό του Ρολάν Γκαρός από τον Ραφαέλ Ναδάλ και ταυτόχρονα την ευκαιρία να επιτύχει το "true Grand Slam", να κατακτήσει δηλαδή και τα τέσσερα τουρνουά σε μία χρονιά.

Το 2008 άρχισε η καθίζηση για τον Ελβετό, αφού κατέκτησε μόνο το US Open, ενώ το 2009 είχε έρθει επιτέλους η ώρα να νικήσει στο Ρολάν Γκαρός και να μπει στη λίστα με τους κατόχους του "career Grand Slam", δηλαδή όσων έχουν κατακτήσει και τα τέσσερα τουρνουά (όχι απαραίτητα την ίδια χρονιά). Την ίδια σεζόν επέστρεψε και στην κορυφή του Ουίμπλεντον.

Πέρυσι πήρε το τρόπαιο στο Αυστραλιανό Όπεν, το οποίο σημαίνει ότι στα τελευταία 7 τουρνουά δεν έχει καταφέρει να στεφθεί νικητής, κάτι που φυσικά δεν είχε ξανασυμβεί στην καριέρα του από τότε που πήρε τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Αυτό που απομένει πλέον να δούμε μέσα στο 2012 είναι αν ο Φέντερερ εξακολουθεί να είναι ο Βασιλιάς του αθλήματος και το 2011 ήταν απλά ένα διάλειμμα γι' αυτόν ή αν οι Τζόκοβιτς και Ναδάλ τον εκτόπισαν μια και καλή από το θρόνο του.

πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ