Βενιζέλος: Προτείνω συμφωνία εθνικής σύνεσης

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επαναφέρει την πρόταση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε άρθρο του στη «Real News», όπου και αναφέρει μεταξύ άλλων «προτείνω συμφωνία εθνικής σύνεσης, αν η εθνική συναίνεση είναι αδύνατη».

Στόχος όπως αναφέρει είναι «να διασφαλίσουμε μέσα στις προθεσμίες τα μείζονα συμφέροντα του τόπου». Υπογραμμίζει πως «φυσικά, στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχει όμως πάντα η πιθανότητα να επιλεγεί δημοκρατικά το αδιέξοδο, ακόμη και από αδράνεια. Αυτό οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να το αφήσουν να συμβεί».

Τέλος θέτει 4 ερωτήματα εάν η χώρα θέλει: να γυρίσει σελίδα με την προληπτική πιστωτική γραμμή, να παραμείνει ασφαλής και αυτόματη η σχέση των ελληνικών τραπεζών με την ΕΚΤ, να μετατραπεί το πρόγραμμα του ΔΝΤ που λήγει το 2016 σε πρόγραμμα προληπτικού χαρακτήρα και να αξιοποιηθεί η δέσμευση των εταίρων για περαιτέρω μείωση του χρέους, ή περιπέτειες με επικίνδυνα αποτελέσματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ