Υποψίες, καταγγελίες, μηνύσεις έβαλαν φωτιά στην Προεδρική εκλογή - iefimerida.gr

Υποψίες, καταγγελίες, μηνύσεις έβαλαν φωτιά στην Προεδρική εκλογή

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτοφανείς στιγμές βιώνει το ελληνικό πολιτικό σκηνικό μετά τις βόμβες του Παύλου Χαϊκάλη (και όχι μόνο) για απόπειρα χρηματισμού του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο.

Χρειάστηκαν λίγες μόνο ώρες για να πάρει «φωτιά» ξανά η πολιτική σκηνή με καταγγελίες, υποψίες, «λάσπη», μηνύσεις και αντεγκλήσεις ανάμεσα σε κόμματα και βουλευτές.

Ολα αυτά τη στιγμή που η χώρα αναμένει με αγωνία τα αποτελέσματα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και δείχνει να βρίσκεται προ των πυλών μιας ακόμη εκλογικής αναμέτρησης (σε περίπτωση που στις 29 Δεκεμβρίου η υποψηφιότητα δεν καταφέρει να συγκεντρώσει 180 ψήφους).

Η ατάκα Λαζόπουλου που έφερε... σεισμό

Ολα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής όταν ο Λάκης Λαζόπουλος, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, κατήγγειλε ότι κάποιοι πήγαν να χρηματίσουν τον Παύλο Χαϊκάλη και πως γνωρίζει ποιοι το έκαναν.

Λίγη ώρα αργότερα άρχισε η καταιγίδα των εξελίξεων με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, μαζί με τον πρόεδρο, Πάνο Καμμένο, να δίνουν συνέντευξη Τύπου δίνοντας λεπτομέρειες και δηλώνοντας ότι υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν με χειμαρρώδη ρυθμό, καθώς, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πήραν θέση για τις καταγγελίες, ενώ, στη συνέχεια η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Γιώργου Αποστολόπουλου (φερόμενου ως μεσάζοντα και ως του ανθρώπου που πρόσφερε 700.000 ευρώ στον Παύλο Χαϊκάλη για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας), κάνοντας λόγο για «χαζοχαρούμενη σκευρωρία».

Γιώργος Αποστολόπουλος: Ο μεσάζων συνεργάτης και σύμβουλος σε τράπεζες και πολιτικούς

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος φέρεται να έχει θητεύσει ως σύμβουλος προέδρων κομμάτων και τραπεζών, ενώ, πριν αποπειραθεί να χρηματίσει τον Παύλο Χαϊκάλη, έχει διατελέσει και ωςέμμισθος οικονομικός σύμβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, ο οποίος μάλιστα είχε φωτογραφηθεί σε διάφορες συναντήσεις κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του κόμματος.

Ο ίδιος, πάντως, με ανακοίνωσή του αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και κάνει λόγο για «αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη και έναν μανιώδη σόουμαν πολιτικό αρχηγό!».

Αποκαλύψεις-σοκ στο ηχητικό ντοκουμέντο και το βίντεο

Ωστόσο, τη στιγμή, που κόμματα και βουλευτές εξαπέλυαν κατηγορίες, το οπτικοακουστικό υλικό, προϊόν μοντάζ της ομάδας του Λάκη Λαζόπουλου (όπως δήλωσε ο κ. Χαϊκάλης), ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας όλο τον διάλογο και τις «διαπραγματεύσεις» Αποστολόπουλου-Χαϊκάλη βάζοντας εκ νέου «φωτιά» στην επικαιρότητα.

Συνέχεια με μηνύσεις από τον πρωθυπουργό

Η συνέχεια δόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, όπου ο Παύλος Χαϊκάλης ανέφερε ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος, του είπε πως λειτουργεί εκ μέρους του πρωθυπουργού και γνωστού τραπεζίτη, κάτι που πυροδότησε οργισμένη αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Από το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοινώθηκε πως ο κ. Σαμαρά καταθέτει άμεσα μήνυση κατά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάνοντας λόγο για «απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους».

Ο Παύλος Χαϊκάλης από την πλευρά του ανέφερε ότι «Δεν με φοβίζει η μήνυση του Πρωθυπουργού. Κοιμάμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου», ενώ, ο Πάνος Καμμένος επισήμανε ότι θα κάνει και εκείνος μήνυση στον πρωθυπουργό.

Χτύπημα και από Βουδούρη- Παραστατίδη με υπόννοιες για χρηματισμό ανεξάρτητων βουλευτών

Λάδι στη φωτιά έριξαν και οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θόδωρος Παραστατίδης, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους, άφησαν σοβαρούς υπαινιγμούς για τους ανεξάρτητους βουλευτές (Λυκούδης, Αηδόνης, Ψαριανός, Νταβρής) που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Η αντίδραση των ιδίων των βουλευτών ήταν σφοδρότατη και με πολύ σκληρές εκφράσεις, ενώ, δεν αποκλείεται και αυτή η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, πάντως, οι δύο βουλευτές εξέδωσαν νέα ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.

Στα χαρακώματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις ημέρες πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία

Παράλληλα με τα όσα συνέβαιναν με συνεντεύξεις Τύπου, δελτία ειδήσεων και δηλώσεις στα social media, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία επιδόθηκαν και σε έναν πόλεμο ανακοινώσεων με αντεγκλήσεις και κατηγορίες δυναμιτίζοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αναμένεται ένα πραγματικά «καυτό» σαββατοκύριακο τη στιγμή που την Τρίτη οι βουλευτές, υπό το βάρος όλων αυτών των εξελίξεων, θα κληθούν να ψηφίσουν δεύτερη φορά για την εκλογή ή όχι του Σταύρου Δήμα στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ