Ψυχοπαθής και ναρκομανής ο 37χρονος που ήθελε να τινάξει στον αέρα τα γραφεία του Ραχόι [εικόνες] - iefimerida.gr

Ψυχοπαθής και ναρκομανής ο 37χρονος που ήθελε να τινάξει στον αέρα τα γραφεία του Ραχόι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν ήταν επιχειρηματίας χτυπημένος από την κρίση, αλλά άνεργος με ψυχολογικά προβλήματα που έκανε χρήση ναρκωτικών ο άνθρωπος που έριξε το γεμάτο εκρηκτικά αυτοκίνητό του στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με μεγάλες εφημερίδες της Ισπανίας, πρόκειται για τον 37χρονο Ντανιέλ Πέρεθ Μπερλάνγκα, ο οποίος συνελήφθη αφού εισέβαλε με το αυτοκίνητό του στα γραφείου του Μαριάνο Ραχόι.

Ψυχοπαθής και ναρκομανής ο 37χρονος που ήθελε να τινάξει στον αέρα τα γραφεία του Ραχόι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το πορτ μπαγκάζ του ΙΧ του ήταν γεμάτο με φιάλες βουτανίου, 15 κιλά αμμωνίας και ένα κουτάκι με πυροκροτητές έτοιμους να εκραγούν και με αυτό το εκρηκτικό μίγμα εισέβαλε με το αυτοκίνητό του, στο κτίριο του στεγάζει τα γραφεία του Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι.

Ψυχοπαθής και ναρκομανής ο 37χρονος που ήθελε να τινάξει στον αέρα τα γραφεία του Ραχόι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με τα ισπανικά δημοσιεύματα, ο άνδρας ακολουθεί θεραπεία για σχιζοφρένεια, στο παρελθόν έκανε χρήση ναρκωτικών και ζει με τους γονείς του, ενώ στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε κλινική για να αντιμετωπίσει τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Ψυχοπαθής και ναρκομανής ο 37χρονος που ήθελε να τινάξει στον αέρα τα γραφεία του Ραχόι [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Παράλληλα, παρά τις αρχικές πληροφορίες πως ο δράστης είναι επιχειρηματίας, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, δεν είχε ποτέ δική του επιχείρηση, ενώ ήταν άνεργος τα τελευταία δύο χρόνια και η τελευταία του επαγγελματική ενασχόληση ήταν σε βιομηχανία επίπλου στην περιοχή Θέγια.

Ψυχοπαθής και ναρκομανής ο 37χρονος που ήθελε να τινάξει στον αέρα τα γραφεία του Ραχόι [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Την ώρα της σύλληψής του κατηγόρησε την κυβέρνηση και γενικότερα τους πολιτικούς υποστηρίζοντας ότι τον κατέστρεψαν λέγοντας στους αστυνομικούς: «Έχασα τα πάντα. Με κατέστρεψε το κόμμα».

Ψυχοπαθής και ναρκομανής ο 37χρονος που ήθελε να τινάξει στον αέρα τα γραφεία του Ραχόι [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έμαθε να κατασκευάζει εκρηκτικό μηχανισμό ακολουθώντας οδηγίες στο Διαδίκτυο, ενώ λίγες ώρες πριν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του πέρασε τη νύχτα του καταναλώνοντας αλκοόλ σε μπαρ της Μαδρίτης.
Όπως αναφέρει πηγή της ισπανικής αστυνομίας, αν το υλικό που μετέφερε στο όχημά του εκρήγνυτο τότε θα προκαλούσε σοβαρές ζημιές και θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τους πολίτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ