Σύνοδος Κορυφής: Οι 27 δημιουργούν ταμείο στρατηγικών επενδύσεων - iefimerida.gr

Σύνοδος Κορυφής: Οι 27 δημιουργούν ταμείο στρατηγικών επενδύσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μισή μέρα νωρίτερα ξεμπέρδεψαν οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφωνώντας στην δημιουργία ευρωπαϊκού Ταμείου στρατηγικών επενδύσεων αλλά και την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την εξυγίανση των δημοσιονομικών των 27.

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο να αναζωογονήσει την οικονομική ανάπτυξη, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

Κατά τον Τούσκ, οι 27 συμφώνησαν σε τρία πράγματα:

1. Υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού Ταμείου στρατηγικών επενδύσεων

2. Ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να εντείνουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

3. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να διασφαλίσουμε την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών

Όπως σημείωσε, «αυτά τα τρία στοιχεία από κοινού συγκροτούν τη στρατηγική μας για την επιτάχυνση της ανάκαμψης». Δεν διευκρίνισε ωστόσο εάν έγιναν αλλαγές στα προσχέδια των συμφωνιών.

Ο Τουσκ ανέφερε επίσης μέσω Twitter ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα συνεδριάσουν ξανά αύριο Παρασκευή, όπως προβλεπόταν, αλλά θα κλείσουν απόψε τη σύνοδο.

«Θα πάω τώρα στο δείπνο εργασίας για μια συζήτηση γύρω από την κατάσταση στα ανατολικά σύνορά μας, δηλαδή για την Ουκρανία και τη Ρωσία. Με αυτό ολοκληρώνουμε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ελπίζω ότι οι ηγέτες δεν θα χρειαστεί να συνεδριάσουν ξανά αύριο» δήλωσε ο Τούσκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ