Reuters: Ο Σόιμπλε... ρίχνει τα ελληνικά ομόλογα - iefimerida.gr

Reuters: Ο Σόιμπλε... ρίχνει τα ελληνικά ομόλογα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε φάση αποκλιμάκωσης βρίσκονται τα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, παρά το γεγονός ότι οι αγορές είδαν πως η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν άγονη και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών γίνεται πιο ορατό.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 9% και πριν από λίγο κυμαινόταν στο 8,43%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να διαμορφώνεται στο 7,85%. Σε αποκλιμάκωση βρίσκονται και οι αποδόσεις των τριετών και πενταετών ομολόγων. Η απόδοση του 3ετούς ομολόγου έχει μειωθεί, από το 10,5% που ήταν χθες, στο 9,6% σήμερα. Αντιστοίχως, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχωρεί σήμερα στο 8,9%, από 9,7% που κυμαινόταν χθες.

Το Reuters γράφει πως ο βασικός λόγος που οι αγορές υποδέχθηκαν με ψυχραιμία το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας είναι ο... Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι δηλώσεις του ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Όπως έλεγε ένας χρηματιστής στο πρακτορείο: «Ο Σόιμπλε έκανε κάποια φιλικά σχόλια για την Ελλάδα. Αυτό δείχνει πολλά πράγματα, όπως ότι κάτι έχει γίνει παρασκηνιακά, έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποια πιθανή ζημιά σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει σε πρόωρες εκλογές».

Επιπροσθέτως, την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Παντοάν επισήμανε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος η κρίση να εξαπλωθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που παραλίγο να συμβεί στη χώρα του πριν από τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ