Η Le Monde γιορτάζει τα 70ά της γενέθλια -Ετσι δουλεύουν οι συντάκτες της [εικόνες]

Μία από τις πιο ιστορικές εφημερίδες της Ευρώπης και του κόσμου, η γαλλική Le Monde, γιορτάζει τα 70 χρόνια κυκλοφορίας της.

Η Le Monde θεωρείται η πιο έγκυρη εφημερίδα της Γαλλίας και από το πρώτο της φύλλο φιλοδοξούσε να εξασφαλίσει στον αναγνώστη ξεκάθαρη ενημέρωση, αληθινή, και με κάθε τρόπο άμεση και πλήρη. Η κεντροαριστερή τοποθέτησή της τής έχει εξασφαλίσει ένα σταθερό αναγνωστικό κοινό που εκτιμά τις αναλύσεις των γεγονότων και επιζητά την αληθινή ενημέρωση.

Ιδρυτής ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος και αντιστασιακός Ουμπέρ Μπέβ Μερί, που με τη δημιουργία της εφημερίδας ήθελε να καλύψει την απουσία όλων των δημοκρατικών εφημερίδων που είχαν εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Δημιουργία του Μερί είναι και το μηνιαίο τεύχος Le monde diplomatique, με εξαιρετικές αναλύσεις των διεθνών σημαντικών γεγονότων.

Οι εργαζόμενοι επέλεξαν φέτος έναν πρωτότυπο τρόπο για να γιορτάσουν τα 70 χρόνια της εφημερίδας. Αντί να επιλέξουν τα σημαντικότερα πρωτοσέλιδα της Le Monde, πόζαραν στον φακό του φωτογράφου με χαλαρή διάθεση, παίζοντας ο καθένας με την εικόνα του επαγγέλματός του.

Μπενουά Βιτκίν, Διεθνές Ρεπορτάζ

Σοφί Ντιπόν, Υπεύθυνη αρχείου

Μαρί Σουμαλά, Photo Editor

Τομά Σοτινέλ, Κριτικός κινηματογράφου

Ερβέ Μπονό, διαχείριση πωλήσεων

Φαμπιέν Γκρινφέλντ, Επιμελήτρια κειμένων

Τομά Βιντέρ, Αρχισυντάκτης του πολιτικού τμήματος

Ζεράρ Κουρτουά, Σιλβί Καουφμάν και Αλέν Φρανσόν, αρθρογράφοι

Λουί Ντρεϊφούς, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου

Ζιλ Βαν Κοτ, διευθυντής σύνταξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λε Μοντ 70 χρόνια εφημερίδα Γαλλία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ