Μύλος στο Κέντρο Κινηματογράφου -Υπουργός και νομικοί προσπαθούν να βρουν λύση πριν εκπνεύσει ο χρόνος - iefimerida.gr

Μύλος στο Κέντρο Κινηματογράφου -Υπουργός και νομικοί προσπαθούν να βρουν λύση πριν εκπνεύσει ο χρόνος

Λύση για το Κέντρο Κινηματογράφου αναζητά ο υπουργός Πολιτισμού (Paleologos Nick / SOOC)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπέκετ θα μπορούσε να γράψει ένα υπέροχο έργο για τις σουρεαλιστικές στιγμές που ζει το Κέντρο Κινηματογράφου, σχετικά με την κάλυψη της θέσης του διευθυντή. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το που υπέγραψε ο υπουργός την απόφαση για τον διορισμό του υποψηφίου που είχε προτείνει το ΔΣ, έγινε ένσταση από μέλος του ΔΣ.

Και ενώ οι άνθρωποι του κινηματογράφου επί εβδομάδες (από τον Οκτώβρη συγκεκριμένα) πίεζαν και αγωνιούσαν ουσιαστικά για το ποιος θα είναι ο επικεφαλής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου – με τους περισσότερους κινηματογραφιστές και τον πρόεδρο του ΔΣ Πέτρο Μάρκαρη να επιθυμούν να παραμείνει στη θέση του ο νυν διευθυντής Γρηγόρης Καραντινάκης και με το ΔΣ να προτείνει κατά πλειοψηφία τον Χάρη Παπαδόπουλο- ο υπουργός Πολιτισμού υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα την απόφαση για τον διορισμό του Χάρη Παπαδόπουλου. Για να έρθει σχεδόν αμέσως η ένσταση του Γιάννη Γλέζου, μέλους του ΔΣ του ΕΚΚ.

Ο Γιάννης Γλέζος κάνει ένσταση όχι μόνο για τα πρόσωπα αυτά καθ' αυτά, αλλά συνολικά για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή διευθυντή. Το θέμα προκάλεσε πονοκέφαλο στην Μπουμπουλίνας καθώς ο υπουργός θέλει μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη να έχει τελειώσει το θέμα. Ηδη οι νομικοί σύμβουλοι και ο υπουργός εξετάζουν την ένσταση για να δουν αν ευσταθεί νομικά.

Σε περίπτωση που δεν τίθεται θέμα νομιμότητας, τότε ο υπουργός θα προχωρήσει στην εκ νέου υπογραφή της απόφασης διορισμού. Στην αντίθετη περίπτωση, αν όντως προκύψει νομικό πρόβλημα, τότε ο υπουργός θα ζητήσει από το ΔΣ να κινήσει εκ νέου τη διαδικασία.

Θυμίζουμε ότι είχε γίνει προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης του γενικού διευθυντή του Κέντρου. Το ΔΣ έκρινε τις υποψηφιότητες και κατά πλειοψηφία ενέκρινε αυτή του Χάρη Παπαδόπουλου. Συγκεκριμένα: Ο Χάρης Παπαδόπουλος έλαβε τέσσερις ψήφους (Ν. Σέκερης, Γ. Διαμαντόπουλος, Μπ. Νικολαρέιζη, Ελπ. Σκιντζήλα). Την υποψηφιότητα του νυν διευθυντή Γρηγόρη Καραντινάκη υποστήριξε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πέτρος Μάρκαρης και ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, ενώ ο Γιάννης Γλέζος ψήφισε υπέρ του Σπύρου Ταραβήρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ