Το τραγούδι των Ιπτάμενων Αναρχικών: «Παρ'τα μπουκάλια σου και βουρ πάμε στα Εξάρχεια για παρκούρ» [βίντεο] - iefimerida.gr

Το τραγούδι των Ιπτάμενων Αναρχικών: «Παρ'τα μπουκάλια σου και βουρ πάμε στα Εξάρχεια για παρκούρ» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλά ακούστηκαν για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια με τα σοβαρά επεισόδια μετά το τέλος της μεγάλης πορείας για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και τον Νίκο Ρωμανό, ο οποίος βρισκόταν τότε σε απεργία πείνας.

Σίγουρα εκείνο που δημιούργησε τις περισσότερες εντυπώσεις ήταν το ρεπορτάζ καναλιού το οποίο έκανε λόγο για... ιπτάμενους αναρχικούς που κάνουν ένα ιδιότυπο παρκούρ πετώντας μολότοφ και διάφορα άλλα από ταράτσες πολυκατοικιών.

Το ρεπορτάζ ανέφερε «Μια νέα μέθοδο ακολούθησαν οι ομάδες των αντιεξουσιαστών στις μάχες με τις αστυνομικές δυνάμεις. Δεν ήταν μόνο 15χρονα αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας κουκουλοφόροι να ανεβαίνουν σε ταράτσες πολυκατοικιών και να επιτίθενται με μολότοφ στους αστυνομικούς στους δρόμους, πηδώντας μάλιστα από ταράτσα σε ταράτσα και από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, επιδιδόμενοι σε ένα ιδιότυπο παρκούρ...».

Οπως ήταν αναμενόμενο το Twitter και όλα τα social media πήραν πραγματικά φωτιά με αρκετούς χρήστες να σχολιάζουν με ύφος ειρωνικό και καυστικό το ρεπορτάζ. Οι αντιδράσεις, βέβαια, προκλήθηκαν και από το γεγονός πως το βίντεο του καναλιού δεν έδειχνε σκηνές... παρκούρ ή τίποτα σχετικό.

Τώρα, ήρθε η ώρα οι «Ιπτάμενοι Αναρχικοί» να αποκτήσουν και το δικό τους κομμάτι με ύφος ιδιαίτερα χιουμοριστικό.

Το τραγούδι που ακολουθεί είναι το εναρκτήριο του «Ηρωικού Βαριετέ» της παράστασης που παρουσίασε ο πολιτιστικός σύλλογος ΔΥΝΑΜΟ το Σάββατο 13 Δεκέμβρη και οι στίχοι του είναι πραγματικά ευφάνταστοι.

Οι... συντελεστές του βίντεο όπως αυτό ανέβηκε στο vimeo από το tsiri.tv

Το εναρκτήριο τραγούδι του "Ηρωικού Βαριετέ" της μιας μοναδικής και αναπενάληπτης παράστασης (αφιερωμένη στους αφανείς ήρωες) που παρουσίασε ο πολιτιστικός σύλλογος ΔΥΝΑΜΟ το Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2014.
Μουσική: Κ. Χατζής
Στίχοι-ερμηνεία:Ελ. Βλάχος
Πιάνο: Ειρ. Τηνιακού
Παραγωγή βίντεο: Τσιριτσάντσουλες για το tsiri.tv 2014

Οι στίχοι:

"Ψηλά στα ουράνια ζουνε εκεί
ιπτάμενοι αναρχικοί
το είπαν και τα ρεπορτάζ
ο Γιώργος ο Καραιβάζ
Όταν πετούν τα Τάγματα
τα αερομεταφερόμενα
μολότοφ κι άλλα αναρχικά
μπουκάλια πέτρες και αυγά.
Μοιάζουν οι κλούβες με κουκλόσπιτα
μοιάζουν μυρμήγκια οι ΔΕΛΤΑδες
η μεγαλύτερη η Αύρα τους
μοιάζει με σκάφη για μπουγάδες.
Κι οι μπάτσοι που σε κυνηγάγανε
όταν τα σκας απ' την ταράτσα
θα σου φανούν τόσο ασήμαντοι
σαν κριθαράκι μες στη σάλτσα.
Μικροαστούλη μου μη κλαις
πάμε μαζί στους στοχαστές
παρ'τα μπουκάλια σου και βουρ
πάμε στα Εξάρχεια για παρκούρ".

Πάμε στα Εξάρχεια για παρκούρ from TSIRI WEB TV on Vimeo.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ