Η Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ εφορμά - iefimerida.gr

Η Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ εφορμά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληγωμένοι, απογοητευμένοι, απαξιωμένοι ένιωσαν οι μουσικοί των μουσικών συνόλων της αλλοτινής ΕΡΤ και το τεράστιο κοινό τους. Τώρα μια νέα αρχή, με ορμή και κυρίως όνειρα και προσδοκίες γίνεται με την ανακοίνωση του προγραμματισμού της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ για το 2015.

Οι συναυλίες της ορχήστρας και των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ διαμόρφωσαν ένα μεγάλο κοινό, το εκπαίδευσαν και το έκαναν να εθιστεί στη μαγεία της μουσικής. Μια μουσική που ήρθε και συνάντησε τον πολίτη παντού, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στη μοναξιά και στη γιορτή του. Γιαυτό επενδύονται πολλά -πρωτίστως συναισθηματικά- στη Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ που χθες παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου το πρόγραμμά της. Καλλιτεχνικός διευθυντής της είναι ο Νίκος Ξανθούλης.

Η ορχήστρα γεννήθηκε ξανά, τραυματισμένη τον περασμένο Ιούλιο με μεγάλη συναυλία μπροστά στον πρωθυπουργό και με τους μουσικούς συμβολικά να εκφράζουν και την αντίδρασή τους για όσα είχαν συμβεί πριν. Εκτοτε άρχισαν οι ηχογραφήσεις έργων Ελλήνων συνθετών και δρομολογήθηκε η εκπομπή «Μουσική Γεωγραφία» που παρουσιάζεται τις Κυριακές τα μεσημέρια στις 12, στη ΝΕΡΙΤ βέβαια.
Περιγράφει παραστατικά ο Νίκος Ξανθούλης: «Την ώρα που το φαγητό ετοιμάζεται να βγει από τον φούρνο, κάθε οικογένεια μπορεί να παρακολουθήσει μια συναυλία σε απευθείας μετάδοση από το ιστορικό Studio C του Ραδιομεγάρου». Τις συναυλίες μπορεί να παρακολουθήσει από κοντά το κοινό μέσα στο στούντιο. Οσον αφορά το πρόγραμμα, η πρώτη μεγάσλη συναυλία είναι η Χριστουγεννιάτικη που θα δοθεί την Τρίτη 23 Δεκέμβρη στο θέατρο Badminton.

Ακολουθεί στις 22 Φεβρουαρίου η συναυλία στο θέατρο «Απόλλων» της Σύρου, στις 24 και 26 Μαρτίου η παρουσίαση σε μορφή concertante της όπερας του Ντονιτσέτι «Λουτσία ντι Λαμερμούρ» στο Μέγαρο Μουσικη Αθηνών, μετά στις 2 Απριλίου συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τον σαξοφωνίστα Θεόδωρο Κερκέζο και διευθυντή ορχήστρας την περίφημη Αμερικανίδα Jo Ann Falleta. Εκεί, στις 26 Απριλίου θα παρουσιαστεί και το έργο του Παύλου Καρρέρ «Μάρκος Μπότσαρης».
Θα ακολουθήσουν ηχογραφήσεις έργων Ελλήνων συνθετών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία δημιουργίας της Χορωδίας και της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΝΕΡΙΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ