Διάβημα Τσίπρα σε ΕΚΤ και Σούλτς για την παρέμβαση Στουρνάρα - iefimerida.gr

Διάβημα Τσίπρα σε ΕΚΤ και Σούλτς για την παρέμβαση Στουρνάρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον προεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, αλλά και στα ηγετικά κλιμάκια της ΕΚΤ, μετέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ την έντονη δυσφορία του για την τοποθέτηση Στουρνάρα την οποία θεωρεί «εξωθεσμική» και «προβοκατόρικη».

Στην ημίωρη τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Μάρτιν Σουλτς ο Αλεξης Τσίπρας ζήτησε ουδετερότητα από τους θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ, ενώ και σε επικοινωνία με την ΕΚΤ η Κουμουνδούρου εξεφρασε τη διαμαρτυρία της για την τοποθέτηση Στουρνάρα.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η παρέμβαση Στουρνάρα μπορεί να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία και τελικά να επιφέρει κρίση ρευστότητας στο Τραπεζικό σύστημα ενω αυτη τη στιγμή δεν υπάρχει. Μάλιστα η συνάντηση με το Γιώργο Προβόπουλο -με τον οπόιο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκρουστεί πολλές φορές οταν ήταν Διοικητής της ΤτΕ- αποτελούσε απάντηση στις δηλώσεις Στουρνάρα. Οπως υπογραμμίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου:

«Η τότε διοίκηση σε αντίθεση με τη στάση της σημερινής που εμφανίζεται ανεύθυνα να προκαλεί κρίση ρευστότητας, ενώ αυτή δεν υπάρχει, είχε φροντίσει να διατηρηθεί μέχρι τέλους κλίμα σταθερότητας και εφησυχασμού για την ευστάθεια των ελληνικών τραπεζών.Αντιθέτως, ο σημερινός διοικητής σε μια πρωτοφανή κίνηση για το θεσμικό του ρόλο, φρόντισε χθες με δηλώσεις του να αναπαράγει έναανεύθυνο κλίμα κινδυνολογίας, με πρωτοφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Είτε για να ανταποδώσει στο πρωθυπουργό το διορισμό του στη θέση του διοικητή, πριν από λίγους μήνες, παρά τις έντονες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Είτε γιατί κατά βάθος επιθυμεί πολιτικό ρόλο και όχι αυτόν του διοικητή της ΤτΕ. Όποια κι αν είναι η αιτία της ανεύθυνης αυτής στάσης, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη δημιουργία κλίματος αστάθειας και αβεβαιότητας και θα εργαστεί με κάθε τρόπο προς αυτή τη κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ