Προβόπουλος για ραντεβού με Τσίπρα: «Δεν παίξαμε μπουνιές» – Αφησε αιχμές για τον Γιάννη Στουρνάρα - iefimerida.gr

Προβόπουλος για ραντεβού με Τσίπρα: «Δεν παίξαμε μπουνιές» – Αφησε αιχμές για τον Γιάννη Στουρνάρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Δραγασάκη με τον πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο στη Βουλή, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας με δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Προβόπουλος υποστήριξε ότι έγινε σε καλό κλίμα, και αντικείμενο ήταν το πως χειρίστηκε τα θέματα επί ημερών του η τράπεζα της Ελλάδας γιατί έχει έναν κομβικό ρόλο στη νομισματική πολιτική στη χρηματοπιστωτική στην παροχή ρευστότητας.

«Συζητήσαμε για το πως το χειριστήκαμε τότε και δεν υπήρξαν παρατράγουδα ξέρετε ότι δεν υπήρξαν παρατράγουδα με ακραίες συνθήκες στο παρελθόν. Ηταν καλό το κλίμα δεν παίξαμε μπουνιές αν με ρωτάτε αυτο. Συζητήσαμε όλα αυτά τα θέματα σε πνεύμα καλό» σημείωσε ο κ. Προβόπουλος.

Αν και ρωτήθηκε επίμονα, πάντως, ο Γιώργος Προβόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Στουρνάρα, ωστόσο, στην ερώτηση αν ο ίδιος θα έκανε τέτοια παρέμβαση, δήλωσε με νόημα «Δεν θα μιλήσω τι θα έκανα εγώ γιατί αυτό είναι θεωρητικό. Δείτε τι έκανα στο παρελθόν».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Προβόπουλος χειρίστηκε υπεύθυνα την κρίση όχι όπως ο Στουρνάρας

Η Κουμουνδούρου, ενημερώνοντας για τα της συνάντησης Τσίπρα-Προβόπουλου, επιφύλαξε εξαιρετικά θετική αντιμετώπιση στον πρώην διοικητή της ΤτΕ.

Μάλιστα, έσπευσε να συγκρίνει την στάση Προβόπουλου με εκείνη του διαδόχου του Γιάννη Στουρνάρα.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη συνάντηση με τον πρώην διοικητή δεδομένου ότι η ΤτΕ χειρίστηκε το 2012 αντικειμενικές δυσκολίες με επιτυχία» λένε πηγές της Κουμουνδούρου και κάνουν λόγο για ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση.

«Η εμπειρία του κου Προβόπουλου για την αντιμετώπιση αντικειμενικών κινδύνων ή και τεχνητών δυσκολιών από μεταφορά κεφαλαίων έξω από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνουν με νόημα:

«Η τότε διοίκηση σε αντίθεση με τη στάση της σημερινής που εμφανίζεται ανεύθυνα να προκαλεί κρίση ρευστότητας, ενώ αυτή δεν υπάρχει, είχε φροντίσει να διατηρηθεί μέχρι τέλους κλίμα σταθερότητας και εφησυχασμού για την ευστάθεια των ελληνικών τραπεζών».

Αντιθέτως, τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, «ο σημερινός διοικητής σε μια πρωτοφανή κίνηση για το θεσμικό του ρόλο, φρόντισε με δηλώσεις του να αναπαράγει ένα ανεύθυνο κλίμα κινδυνολογίας, με πρωτοφανείς πολιτικές σκοπιμότητες».

Αποδίδουν δε την κίνηση Στουρνάρα «είτε για να ανταποδώσει στο πρωθυπουργό το διορισμό του στη θέση του διοικητή, πριν από λίγους μήνες, παρά τις έντονες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς επιβεβαιώνονται - .είτε γιατί κατά βάθος επιθυμεί πολιτικό ρόλο και όχι αυτόν του διοικητή της ΤτΕ».

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει ότι «όποια κι αν είναι η αιτία της ανεύθυνης αυτής στάσης, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη δημιουργία κλίματος αστάθειας και αβεβαιότητας και θα εργαστεί με κάθε τρόπο προς αυτή τη κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ