Οταν ο Κίτσος Τεγόπουλος πρότεινε στον Γιώργο Γεννηματά να δοκιμάσει χασίς -Μια απίστευτη ιστορία από το βιβλίο του Σεραφείμ Φυντανίδη - iefimerida.gr

Οταν ο Κίτσος Τεγόπουλος πρότεινε στον Γιώργο Γεννηματά να δοκιμάσει χασίς -Μια απίστευτη ιστορία από το βιβλίο του Σεραφείμ Φυντανίδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα «31 αξέχαστα χρόνια στο ξύλινο τιμόνι της Ελευθεροτυπίας και της κυριακάτικης Ε» ο Σεραφείμ Φυντανίδης είδε και άκουσε πολλά. Τα περιέγραψε σε ένα βιβλίο, με αυτό τον τίτλο, για να μείνουν αξέχαστα.

Μια από τις πιο απίστευτες ιστορίες που αφηγείται -με το γνωστό γλαφυρό του ύφος- είναι μια βραδυά με τον αείμνηστο εκδότη της Ελευθεροτυπίας Κίτσο Τεγόπουλο και τον αείμνηστο υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Γεννηματά. Γράφει ο Φυντανίδης:


«Κύριε Γεννηματά, δοκίμασέ το»
Κάποια Χριστούγεννα, ο Κίτσος έκανε ένα πάρτυ στο σπίτι του για τη γιορτή του. Να σημειώσω ότι δεν ήθελε να του κάνουν δώρα γιατί ο ίδιος ξεχνούσε ή βαριόταν να κάνει δώρα σε άλλους. Τα Χριστούγεννα του πρώτου χρόνου που τον γνώρισα, του έστειλα μια γλάστρα με λουλούδια στο σπίτι του και μου την γύρισε πίσω!
Σε εκείνο, λοιπόν, το χριστουγεννιάτικο πάρτυ ήρθε πολύς κόσμος στο σπίτι του, ανάμεσά τους και ο τότε υπουργός Υγείας Γιώργος Γεννηματάς. Σε μια στιγμή, με πλησιάζει ο Κίτσος και μου λέει γελώντας στο αυτί:
«Κοίτα πλάκα που θα κάνω τώρα στον υπουργό».
Τον πλησιάζει, ανάβει ένα μαυράκι και του το προσφέρει:
«Υπουργέ, δοκίμασέ το!».
Εκπληκτος ο Γεννηματάς τού λέει:
«Τι είναι αυτό που μου λέτε κύριε Τεγόπουλε; Να δοκιμάσω χασίσι;».
«Γιατί όχι; Αφού ετοιμάζεις νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, δεν πρέπει να το δοκιμάσεις για να ξέρεις τι είναι;»
Αρχισε να θυμώνει ο Γεννηματάς. «Δηλαδή, κύριε Τεγόπουλε, αν κάνω νομοσχέδιο για τους τραβεστί, πρέπει να ντύνομαι ανάλογα και να κυκλοφορώ τη νύχτα στη Συγγρού;»
«Βεβαίως!», του απάντησε ο Κίτσος. Δικαιολογημένα λοιπόν ο Γεννηματάς σε λίγο μας καληνύχτησε κι έφυγε. Ο Κίτσος γέλαγε όλη νύχτα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ