Χρίστος Δήμας: Υπάρχει αισιοδοξία για τους 180 βουλευτές - iefimerida.gr

Χρίστος Δήμας: Υπάρχει αισιοδοξία για τους 180 βουλευτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χρίστος Δήμας έχει... διπλό άγχος ενόψει των επικείμενων ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου. Ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Κορινθία, επιθυμεί να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας έτσι ώστε να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της.

Ως γιος του Σταύρου Δήμα, όμως, έχει και την οικογενειακή αγωνία για την τύχη που θα έχουν οι ψηφοφορίες. Αρχής γενομένης από την Τετάρτη. Μιλώντας στα Παραπολιτικά, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις πιθανότητες να βρεθούν τελικά οι απαραίτητοι 180 βουλευτές.

Όπως σημείωσε:«Δεν το ξέρω αν ο Σταύρος Δήμας θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος. Είναι κάτι το οποίο μένει να το δούμε στις 29 του μηνός. Είναι κάτι το οποίο θα το αποφασίσουν οι 300 της Βουλής».

Σε ερώτηση αν μπορούν να «σπάσουν» οι κομματικές γραμμές και να βρεθούν οι υπολειπόμενες ψήφοι, τόνισε: «Είχαμε μια σημαντική δήλωση από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, όπου είναι κατά κάποιο τρόπο σαν να αλλάζουν λίγο τα δεδομένα. Για τους ΑΝΕΛ ισχύει αυτό το οποίο έχει πει ο πρόεδρός τους. Εγώ δεν μπορώ να σας πω ότι κάνω συζητήσεις με τους βουλευτές για το τι θα ψηφίσουν, είναι δικό τους ζήτημα, αλλά υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το ότι θα βρεθούν οι 180».

Παραδέχθηκε, δε, πως και ο ίδιος έχει γίνει δέκτης θετικών απόψεων άλλων βουλευτών, ανεξάρτητων κυρίως, ως προς την υποψηφιότητα του πατέρα του. «Όντως, έχουν έρθει. Έχουν εκφραστεί όχι μόνο σε μένα, αρκετοί βουλευτές, όχι πάρα πολύ μεγάλος αριθμός, ικανός όμως για να φτάσουμε τους 180, ότι θα ήταν καλό να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ