Τίτλους τέλους έβαλε στην καριέρα του ο Τιερί Ανρί [βίντεο] - iefimerida.gr

Τίτλους τέλους έβαλε στην καριέρα του ο Τιερί Ανρί [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα αποφάσισε να βάλει ο Τιερί Ανρί. Ο Γάλλος επιθετικός λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος των Η.Π.Α. ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω του SkySports όπου θα συνεχίσει ως σχολιαστής αγώνων.

Ο Ανρί πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα κατακτώντας σχεδόν όλους τους ομαδικούς και ατομικούς τίτλους που θα μπορούσε. Με τη φανέλα της Άρσεναλ στέφθηκε πρωταθλητής Αγγλίας αλλά και Κυπελλούχος, με την Μπαρτσελόνα το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα Ισπανίας, με την εθνική Γαλλίας κατέκτησε τόσο το Παγκόσμιο Κυπελλο του 1998 όσο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2000, με τη Μονακό κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας ενώ με τους New York Red Bulls το MLS.

Σε ατομικό επίπεδο αναδείχθηκε δύο χρονιές πρώτος σκόρερ της Ευρώπης, πέντε φορές πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ, πέντε φορές καλύτερος Γάλλος παίκτης της χρονιάς και τρεις χρονιές καλύτερος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία τόσο της Άρσεναλ όσο και της εθνικής ομάδας της Γαλλίας και φυσικά ήταν μέλος της θρυλικής ομάδας της Άρσεναλ το 2004 που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα.

«Ήμουν τυχερός στη ζωή μου γιατί πραγματοποίησε μια πραγματικά μεγάλη καριέρα. Έχω απίστευτες αναμνήσεις και τώρα ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου. Αγωνίστηκα σε ορισμένες από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και τώρα θα ενταχθώ στην καλύτερη ομάδα της τηλεόρασης» τόνισε σε δηλώσεις του αναφερόμενος στο τηλεοπτικό δίκτυο του Skysports.

Πέρα από τους τίτλους που κατέκτησε ο Ανρί, οι αριθμοί για τα επιτεύγματά του, τα λένε όλα!Σε 20 χρόνια αγωνίστηκε κατά σειρά σε Μονακό, Γιουβέντους, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα και New York Red Bulls. Σκόραρε περισσότερα από 300 γκολ σε συνολικά 600 εμφανίσεις ενώ με το εθνόσημο στο στήθος πανηγύρισε 51 φορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τιερί Ανρί Γαλλία Άρσεναλ MLS
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ