ΗΠΑ: Παραλίγο στάση πληρωμών για 800.000 υπαλλήλους - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Παραλίγο στάση πληρωμών για 800.000 υπαλλήλους

ompama
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο παραπέντε από τη στάση πληρωμών έφτασε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αφού Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.Τελικά, μία ώρα πριν εκπνεύσει η δυνατότητα χρηματοδότησης της κυβέρνησης σε διάφορες υπηρεσίες, τα δύο μεγάλα κόμματα έφτασαν σε συμφωνία και το αμερικάνικο Κονγκρέσο ψήφισε ένα νομοσχέδιο που μειώνει τις δαπάνες κατα 38 δις δολάρια.

Αν τα δύο μεγάλα κόμματα δεν είχαν φτάσει συμφωνία μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ήταν υποχρεωμένοι να κλείσει δεκάδες ομοσπονδιακές υπηρεσίες που απασχολούν περίπου 800.000 υπαλλήλους. Οι περικοπές έγιναν στο περιβάλλον και σε διάφορα οικογενειακά επιδόματα.

Ο πρόεδρος Barack Obama δήλωσε ότι οι περικοπές θα είναι επώδυνες αλλά απαραίτητες. Πρόκειται για «το μεγαλύτερο πρόγραμμα περικοπών στην ιστορία μας», αλλά οι Αμερικανοί «θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ