Πώς κατόρθωσε ο Σάκης Ρουβάς να πάρει βραβείο αρχαίου δράματος [εικόνες+βίντεο]

Ο δημοφιλής τραγουδιστής πήρε το βραβείο αρχαίου δράματος για τον ρόλο του στην τραγωδία «Βάκχαι» του Ευριπίδη, που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο κόσμος του θεάματος έπαθε σοκ.

Την ώρα που σηκώθηκε για να παραλάβει τη διάκρισή του, κάποιος από την κατάμεστη αίθουσα αποδοκιμάζοντάς τον, φώναξε «με τι προσόντα το παίρνεις», για να απαντήσει ο Σάκης Ρουβάς: «Με την ψυχή μου».


Το θέμα είναι ότι ο Σάκης Ρουβάς και το βραβείο Αρχαίου Δράματος-Κάρολος Κουν, έκλεψαν τα φώτα της δημοσιότητας -την περασμένη εβδομάδα- από τον απεργό πείνας Ρωμανό και την εσπευσμένη εκλογολογία.
Και όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί αν δεν διαμαρτυρόταν η Χρυσούλα Διαβάτη, την ώρα που κλήθηκε να παραλάβει το δικό της βραβείο Κουν, αρνούμενη να δεχτεί το βραβείο της αφετέρου ζητώντας την επέμβαση της αστυνομίας θεάτρου, επειδή βραβεύονται πλέον οι σταρ.


Η Χρυσούλα Διαβάτη βρισκόταν στο χώρο και μάλιστα πήρε το λόγο όταν ανακοινώθηκε η βράβευσή με την τιμητική διάκριση διεθνούς θεατρικού ρεπερτορίου, για τον ρόλο της ηλικιωμένης γυναίκας στο έργο «Δύο γυναίκες χορεύουν». Η κ. Διαβάτη εξήγησε πως αρνείται να παραλάβει την διάκριση, καθώς όπως είπε η κριτική επιτροπή προτιμά να βραβεύσει «σταρ και τραγουδιστές», αναφερόμενη προφανώς στον Σάκη Ρουβά. Μάλιστα επεσήμανε πως θα πρέπει τα βραβεία αυτά να θεωρηθούν εξολοκλήρου άκυρα.

Τι λένε όσοι έδωσαν το βραβείο
Ξαφνικά το θέμα πήρε εκρηκτικές διαστάσεις ανάβοντας φωτιά στον κυβερνοχώρο. Αξιζε το βραβείο Κουν ο Ρουβάς, όπως υπερθεμάτισαν γι’αυτό, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους ο σκηνοθέτης τού στις «Βάκχες» Δημήτρης Λιγνάδης και η συμπρωταγωνίστριά του Ρούλα Πατεράκη;
Αληθεύει η δήλωση της Χρυσούλας Διαβάτης «Δεν είναι εύκολο να είσαι ηθοποιός» και ότι « ο ηθοποιός δεν βγαίνει και παίζει με την ψυχή του»;
Ο παλαιότερος κριτικός της επιτροπής των Βραβείων Κάρολος Κουν, Λέανδρος Πολενάκης, ο άνθρωπος που συνέταξε το σκεπτικό της βράβευσης του Ρουβά, διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι είναι σε θέση να κρίνει ποια ερμηνεία ήταν η καλύτερη μια και παρακολούθησε όλες τις παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας της χρονιάς.
Το συμπέρασμά του ήταν αποστομωτικό:« Ο Ρουβάς ήταν ο καλύτερος όλων αναμφισβήτητα», τονίζει. Υποπτευόταν τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε η βράβευσή του, αλλά σήμερα σηκώνει τα χέρια ψηλά: «Εχει ξεφύγει το πράγμα και είναι εντελώς παράλογος ο ντόρος που έχει ξεσπάσει. Μπορεί κανείς να διαφωνεί –προσθέτει- με την κρίση μου αλλά δεν μπορεί να μιλάει για σκάνδαλο Γιατί το θέατρο δεν έχει επετηρίδα ».


«Τραγική» χαρακτήρισε, αντίθετα, με μια λέξη τη βράβευση τού Ρουβά ο Νίκος Κούνδουρος, προσθέτοντας : «Όταν πρωτοείδα την είδηση στην τηλεόραση είπα «τι γελοιότητα!»».
Και ο Αιμίλιος Χειλάκης βρίσκει το σκεπτικό του βραβείου «τραγικό και γελοίο» ενώ στον ντόρο προστέθηκε και ο Νίκος Μαστοράκης ο οποίος είπε μπράβο στον Σάκη Ρουβά και τον κάλεσε να αποστομώσει τους «παλαιοκομμουνιστές», εννοώντας την Χρυσούλα Διαβάτη!

Η Τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν», καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2013 - 14 της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών, μέλους της Διεθνούς Ενώσεως Κριτικών Θεάτρου, υπό την αιγίδα της UNESCO, η οποία διοργανώθηκε και φέτος σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Απολαυστική Διαβάτη στην τηλεόραση
Αστραψε και βρόντηξε η Χρυσούλα Διαβάτη και σε ζωντανή τηλεοπτική της συνέντευξη στα «Καρντάσιανς», σε έναν έντονο, εντονότατο διάλογο με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.
Αμφισβητούσε η γνωστή ηθοποιός ότι ο παρουσιαστής πηγαίνει στο θέατρο, ότι ξέρει από θέατρο, ενώ αυτός της απαντούσε πως της μιλάει ως θεατής. Η ένταση συνεχίστηκε αμείωτη, ενώ όταν προβλήθηκε βίντεο από τη βράβευση του Σάκη Ρουβά η Χρυσούλα Διαβάτη άρχισε να γελάει και να κάνει... επιφωνήματα.
Δεν είπε καν το όνομά του, μίλησε για «το παλικάρι αυτό» δύο φορές, λέγοντας πως δεν ήρθε ποτέ σε αντιπαράθεση μαζί του. Μίλησε για τον λόγο που κάνει τηλεόραση και δεν αρνήθηκε ότι το κάνει για τα λεφτά και την προβολή, αν και την αγαπάει ως Μέσο.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σάκης Ρουβάς βραβείο Κουν σάλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ