Καθυστερούν οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΠ -Μετατίθενται για τις 6 Μαρτίου - iefimerida.gr

Καθυστερούν οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΠ -Μετατίθενται για τις 6 Μαρτίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ:EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φαίνεται πως είναι η αιτία που θα καθυστερήσει η πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), καθώς η οριστική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών σε έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων προσδιορίστηκε την Παρασκευή για τις 6 Μαρτίου, όταν και το πολιτικό τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει.

Σημειώνεται πως στις αρχές του μήνα και πριν από την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να επισπεύσει την προεδρική εκλογή, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης είχε υποστηρίξει στο περίφημο e-mail που απέστειλε στην Τρόικα, ότι για όλες τις μεγάλες αποκρατικοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως είναι εκείνες των μεγάλων λιμένων της χώρας (ΟΛΠ/ΟΛΘ), των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων (Τραινοσέ/ΕΕΣΣΤΥ) κ.ά., οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την έλευση του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Τελικά όμως, το θολό πολιτικό τοπίο, θα επιφέρει καθυστέρηση.

Σημειώνεται ότι για να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ θα πρέπει να εγκριθεί από την ελληνική Βουλή ο φιλικός διακανονισμός του ΟΛΠ με την Cosco. Η έγκριση αυτή, αν και δεν είναι ακατόρθωτη, θεωρείται δύσκολη στην παρούσα περίοδο μέχρι 29 Δεκεμβρίου. Επιπλέον, ενώ μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών είχε υποσχεθεί ότι θα δίνονταν στους ενδιαφερόμενους επενδυτές η νέα συμφωνία πώλησης του 67% του ΟΛΠ, η οποία θα συμπεριελάμβανε τις τελευταίες τροποποιήσεις του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ-Cosco, αυτό δεν είχε συμβεί μέχρι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και δεν φαίνεται να συμβαίνει σύντομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ