Χριστούγεννα στο πανεπιστήμιο για να μην χαθεί το εξάμηνο - iefimerida.gr

Χριστούγεννα στο πανεπιστήμιο για να μην χαθεί το εξάμηνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε περίπου 300 τμήματα και σχολές σ' ολόκληρη τη χώρα, ενώ βάσει του νέου νόμου απαιτείται διδασκαλία 13 εβδομάδων για να γίνουν οι εξετάσεις, διαφορετικά το εξάμηνο χάνεται, όπως προειδοποίησε πριν από λίγες ημέρες και η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου.

Παρά το γεγονός ότι ο νέος νόμος περιλαμβάνει ασφαλιστικές δικλείδες για την περίπτωση που κάποιοι πανεπιστημιακοί αρνηθούν τη συμμετοχή τους, ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κ. Μουντζούρης και ο αντιπρύτανης Μ. Σπαθής με επιστολές τους στον νυν πρύτανη του Ιδρύματος Σ. Σιμόπουλο, αρνούνται να συμμετάσχουν στις διαδικασίες συγκρότησης της επιτροπής που θα προχωρήσει στην πρώτη πράξη υλοποίησης του νέου νόμου που είναι η συγκρότηση Συμβουλίων Διοίκησης σε κάθε ίδρυμα. Ο νόμος πάντως προβλέπει ότι σε περίπτωση άρνησης των δύο προηγουμένων πρυτάνεων, θα συμμετάσχουν άλλοι πανεπιστημιακοί.

Πάντως ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες. Το νέο ακαδημαϊκό έτος αρχίζει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και πανεπιστημιακοί προειδοποιούν ότι αν περάσει ο Οκτώβριος χωρίς μάθημα είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο της απώλειας του εξαμήνου, όσο και αν αναπληρωθούν τα μαθήματα σε άλλη χρονική στιγμή, όπως π.χ. στις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ