Τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -Τι λένε Μελάς, Ιατρίδη, Παραστατίδης - iefimerida.gr

Τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -Τι λένε Μελάς, Ιατρίδη, Παραστατίδης

Τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θολό παραμένει το τοπίο για τη στάση που θα κρατήσουν πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές, ενόψει της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης.

Με τις σχετικές διεργασίες να έχουν ενταθεί, ο Παναγιώτης Μελάς εξέφρασε επιφυλακτικότητα για τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να διασώσει τη χώρα, ενώ δήλωσε πως φοβάται ότι μπορεί να την οδηγήσει σε νέες περιπέτειες.

«Αν κάποιος μου υποσχεθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει έστω μια μικρή ανάσα στον λαό δεν είχα θα αντίρρηση να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φοβάμαι μήπως οδηγήσει στην Ελλάδα σε ένα χειρότερο δρόμο. Ο Βαρουφάκης είπε ότι 'αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να κλείσει το τηλέφωνο στον Ντράγκι καλύτερα να μην εκλεγεί. Η κ. Μέρκελ προτιμά φρέσκια κυβέρνηση για επιβάλει τις απόψεις της», ανέφερε ο κ. Μελάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε «Ολα τα κόμματα να βάλουν πάνω από όλα τον ελληνικό λαό και όχι να κοιτάει ο καθένας την καρέκλα του».

Η Μίκα Ιατρίδη από την πλευρά της δήλωσε ότι θα ψηφίσει «με βάση το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων» και πρόσθεσε ότι θα απολογηθεί μόνο στη συνείδησή της και το δωδεκανησιακό λαό «μακριά από κόμματα και εξαρτήσεις», ενώ σημείωσε ότι θα πράξει «αυτό που πιστεύω εγώ καλό για τον τόπο μου».

«Η συζήτηση έχει απομακρυνθεί από το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας όποιος επιλέξει είτε υπέρ η κατά δεν θα πρέπει να θεωρηθεί λιγότερο ή περισσότερο πατριώτης... Στην πλάτη των ανεξάρτητων βουλευτών έχει πέσει δυσανάλογο βάρος» πρόσθεσε η βουλευτής.

«Δεν θα υπηρετήσω μια πολιτική που οδηγεί τη χώρα στη δυστυχία και την ανέχεια. Δεν πρόκειται να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας το έχω πει εδώ και πολύ καιρό» τόνισε με τη σειρά του ο Θόδωρος Παραστατίδης.

Αναποφάσιστοι παραμένουν οι Κ. Μάρκου και Β. Οικονόμου. Σχετική βεβαιότητα για το «ναι» υπάρχει για τον Γ. Νταβρή, ενώ κοντά στο «ναι» βρίσκονται οι Χρ. Αηδόνης, Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Κουράκος, Σπ. Λυκούδης, Β. Καπερνάρος, Γ. Κασαπίδης, Γρ.Ψαριανός και Β. Πολύδωρας.

Στο «όχι» προσανατολίζονται, ή έχουν αποφασίσει, οι Π. Τατσόπουλος, Μ. Ανδρουλάκης, Οδ. Βουδούρης, Χρ. Γιαταγάνα, Ρ. Μακρή, Π. Μουτσινάς, Θ. Τζάκρη και Μ. Μπόλαρης.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ