«O ΣΥΡΙΖΑ θα βαράει το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν» - iefimerida.gr

«O ΣΥΡΙΖΑ θα βαράει το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν»

«O ΣΥΡΙΖΑ θα βαράει το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν» (SOOC/ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την προειδοποίηση ότι «όσοι επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως θα «αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές» ξεκίνησε την ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό του χάους, σχολίασε τις πιέσεις από το εξωτερικό λέγοντας «είμαστε σκληρά καρύδια», ενώ διεμήνυσε ότι «εμείς θα χτυπάμε το ζουρνά και οι αγορές θα χορεύουν».

Ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης σε μία αμιγώς προεκλογικού χαρακτήρα ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε πως «Το 2012 έλεγαν ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα καταβληθεί η δόση, δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και θα καταρρεύσουν οι τράπεζες, θα χαθούν καταθέσεις. Ποια είναι η αλήθεια;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «η δόση δεν κατεβλήθη ούτε τον Ιούλη, ούτε τον Αύγουστο, ούτε το Σεπτέμβρη, αλλά 7 μήνες μετά και μάλιστα σε δύο κομμάτια και τίποτα δε συνέβη».

«Έλεγαν ότι η χώρα θα ξεμείνει από βασικά αγαθά. Είπαν ψέματα. Υπέγραψαν μνημόνιο και ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας έμεινε και χωρίς καταθέσεις και χωρίς τα βασικά αγαθά», σημείωσε και… ενημέρωσε άπαντες πως όσοι παίζουν με τη χώρα θα πληρώσουν ακριβά.

Απαντώντας στις πιέσεις που ασκούνται και από το εξωτερικό, χρησιμοποίησετη φράση «είμαστε σκληρά καρύδια», τονίζοντας πως δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται αλλά, αντιθέτως, πεισμώνουν και «αλίμονό τους αν πεισμώσουν», είπε απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους και στα σενάρια περί Grexit. «Μην μας εκβιάσουν και μην προσπαθήσουν να μας φοβίσουν. Θα έχουν αντίθετα αποτέλεσμα. Άλλη μια φορά αν πουν ότι προτιμούν τους ανθρώπους που είναι βολικοί, τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον "εκτοξεύσουν" σε ποσοστά που θα τρίβουν τα μάτια τους στις επόμενες εκλογές», τόνισε.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του κατά του κ. Σαμαρά και της συγκυβέρνησης. «Ο πολιτικός τους χρόνος έχει τελειώσει. Η επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου δεν είναι παρά ένας σπασμός πριν το τέλος. Όπως σπασμός πριν το τέλος είναι και η ξέφρενη κινδυνολογία με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού», είπε και αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά πρόσθεσε:

«Που όχι μόνο θυμήθηκε πάλι το Grexit, ξεχνώντας ότι μόλις προχτές πανηγύριζε γιατί η Ελλάδα ξέφυγε οριστικά από τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Αλλά και έφτασε στην κινδυνολογική του έξαρση να απειλεί τους Έλληνες με το χάος. Και κάτι ακόμα χειρότερο, που δεν θα ήθελα να το χαρακτηρίσω: Έφτασε να εκλιπαρεί σχεδόν δημόσια τις λεγόμενες αγορές να επιτεθούν στη χώρα. Προσέξτε: Όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Να επιτεθούν στην Ελλάδα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε λέγοντας πως στον κ. Σαμαρά ανήκει ένας τίτλος. «Είναι ο πρωθυπουργός του χάους. Γιατί η μόνη προσωπική του ελπίδα είναι το χάος. Γιατί συμπεριφέρεται σα να παρακαλάει να προκληθεί το χάος, λίγο πριν αποχωρήσει, μήπως και καταφέρει να φοβίσει το κόσμο και τους βουλευτές. Αλλά και γιατί κάθε του πολιτική πράξη, από τη στιγμή τουλάχιστον που ξέχασε την αντιμνημονιακή του ρητορική και μπήκε επικεφαλής στην παράταξη των μνημονίων, είναι μια πράξη που προκαλεί χάος», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη»

«Μας λένε ότι οι αγορές θα τιμωρήσουν τους Έλληνες αν δεν ψηφίσουν αυτό που οι ίδιες επιθυμούν. Μας λένε ότι θα μας τιμωρήσει επίσης η Ευρώπη. Οι αγορές κάνουν τη δουλειά τους. Δουλειά τους είναι να κερδίζουν κι εμεις κάνουμε τη δουλειά μας. Δουλειά μας είναι να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του ελληνικού», είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι σημασία έχει ποιος... βαρά το νταούλι.

«Εμείς θα παίζουμε το ζουρνά κι αυτοι θα χορεύουν. Κι επειδή είμαστε στην Κρήτη, θα παίζουμε τη λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές. Ανανγωρίζουμε το ρόλο των αγορών, αλλα η πολιτικη είναι πάνω από αυτές και οι ανάγκες πάνω από αυτές όταν δουν αναπτυξιακό σχέδιο και γρήγορη λύση στο χρέος θα συμμορφωθούν με τα νέα δεδομένα γιατί και αύριο θα θέλουν να κερδίζουν».

«Ας σταματήσει να κρύβεται ο κ. Σαμαράς»

Μιλώντας από την κρητική πρωτεύουσα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε στον κ. Σαμαρά θυμίζοντάς του ότι το 2011 αποκαλούσε την κινδυνολογία περί νομίσματος και ευρώ «προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου».

«Αυτό κάνουν ξανά. Αλλά πλέον δε πιάνει. Ο πανικός τους δεν κρύβεται. Όπως δεν κρύβεται και η ατζέντα τους. Γιατί έχουν βγει τα email της τρόικας στον τύπο», είπε και κάλεσε τον κ. Σαμαρά «να σταματήσει να κρύβεται. Και να μιλήσει ανοιχτά για αυτά που έχει δεσμευτεί και δεν κρύβονται πίσω από καμία κινδυνολογία».

«Ζητά τη στήριξη των 180 για να εφαρμόσει νέα μέτρα»

Ρωτώντας τον πρωθυπουργό, εάν έχει δεσμευτεί για αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αλλά και στα φάρμακα, εάν έχει δεσμευτεί για τη μείωση και των κύριων συντάξεων μέσω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, εάν «Εχει δεσμευτεί για απελευθέρωση απολύσεων», τον κάλεσε να απαντήσει. «Αυτά είναι τα ερωτήματα. Αυτά είναι τα διλήμματα. Αυτό είναι το πρόγραμμά του. Και για να το εφαρμόσει, ζητάει τη στήριξη 180 βουλευτών. Και δεν την έχει», κατέληξε.

«Το 2014 δεν είναι 1993 για να πετύχει η αποστασία»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, καταγγέλλοντας στην ουσία τον πρωθυπουργό ότι «καλεί τους βουλευτές να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα».

«Με γνώμονα οτιδήποτε άλλο εκτός από τη συνείδησή τους. Και οτιδήποτε άλλο επίσης εκτός από τις ανάγκες της πατρίδας», είπε και τόνισε δηκτικά πως το 2014 δεν είναι 2012 για να πιάσει ο εκφοβισμός. «Δεν είναι και 1993 για να πετύχει η αποστασία την οποία γνωρίζει πολύ καλά η ομάδα του κ. Σαμαρά».

«Χωρίς προσκλητήριο δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε τη μάχη με επιτυχία»

Αναφερόμενος στους συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για μία κυβέρνηση βασισμένη στην πιο πλατειά λαϊκή συμμαχία. Στις πιο πλατειές κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες.

«Χωρίς το προσκλητήριο σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν έστω και σε κάποια σημεία με το πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας, δε θα μπορούσαμε να φέρουμε σε πέρας το τιτάνιο έργο που έχουμε μπροστά μας. Να δώσουμε με επιτυχία τη μάχη στη διαδικασία για εκλογή προέδρου στη Βουλή», είπε, προαναγγέλλοντας ένα κοινοβουλευτικό τείχος απέναντι στην εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή.

«Δεν είναι η ΝΔ το κόμμα σας»

Προχωρώντας τέλος σε ένα γενναίο «άνοιγμα» , ενόψει εκλογών, κάλεσε όλους τους πολίτες, από όποιο πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται, να κάνουν δική τους τη μάχη για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή.

Απευθυνόμενος «στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους, στους αγρότες, στους συνταξιούχους, που μέχρι χτες ψήφιζαν τη ΝΔ και έτρεφαν ελπίδες από τη ΝΔ» πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι «Δεν είναι η ΝΔ το κόμμα σας. Δεν πιστεύουμε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα το θέλετε. Δεν πιστεύουμε ότι άνθρωπος της συντηρητικής παράταξης θέλει να υπάρχει τόση φτώχεια».

Βούλτεψη: Μόνος αρχιτέκτονας χάους ο Τσίπρας

Στην αντεπίθεση πέρασε η Σοφία Βούλτεψη, λίγη ώρα μετά από το τέλος της ομιλίας του κ. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον μοναδικό αρχιτέκτονα χάους στη χώρα, ενώ αναφερόμενη στο «σπασμό»- όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την επίσπευση της προεδρικής εκλογής- τόνισε ότι σπασμός είναι αυτό που υπόσχεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο σπασμός πριν από το τέλος της ευρωπαϊκής Ελλάδας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τα σπρεντ στο ζενίθ, το Χρηματιστήριο στο ναδίρ και τους διεθνείς οίκους να μιλούν για «αρνητικό πιστωτικό γεγονός» αλαζονικά επιμένει να διακηρύσσει πως είναι... σκληρό καρύδι. Πρόσθεσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του είναι οι μόνοι που με τις απίστευτες δηλώσεις τους καλούν τις αγορές να επιτεθούν στη χώρα.

«Διαπιστώνουμε τέλος, ότι ο κ. Τσίπρας αλλάζει... μουσικό όργανο, ανάλογα με το ακροατήριό του. Στην Κρήτη άφησε τα νταούλια και... έπιασε τη λύρα. 'Εμείς θα παίζουμε τη λύρα και οι αγορές θα χορεύουν' είπε. Η αλήθεια είναι πως με νταούλια ή με λύρα, μοναδική επιδίωξη του κ. Τσίπρα είναι να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία«, συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ