Γεωργιάδης: Η έξοδος από το ευρώ θα είναι σαν τη Μικρασιατική καταστροφή -Πείνα και φτώχεια χωρίς προηγούμενο - iefimerida.gr

Γεωργιάδης: Η έξοδος από το ευρώ θα είναι σαν τη Μικρασιατική καταστροφή -Πείνα και φτώχεια χωρίς προηγούμενο

Γεωργιάδης: Η έξοδος από το ευρώ θα είναι σαν τη Μικρασιατική καταστροφή (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενδεχόμενο Grexit θα προκαλέσει συνθήκες Μικρασιατικής καταστροφής προειδοποίησε ο Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για «πείνα και φτώχεια χωρίς προηγούμενο».

«Αν η Ελλάδα βρεθεί στην ανάγκη, στην πίεση να βγει από το ευρώ, με τον τρόπο που περιγράφει η Goldman Sachs με το να κλείσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη στρόφιγγα, όπως έκανε στην Κύπρο, τότε υπάρχουν δύο επιλογές: Ή υπογράφεις μνημόνιο, όπως έκανε η Κύπρος και ξανανοίγουν οι τράπεζες ή τυπώνεις δικό σου χρήμα και χαιρετάς", ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, μιλώντας στο Μega.

«Αν αυτό το κάνει η Ελλάδα, μία χώρα που είναι αποκλεισμένη από τις αγορές, μία χώρα η οποία έχει ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, μία χώρα η οποία δεν έχει πραγματική εξαγωγή και παραγωγή, αλλά η οικονομία της στηρίζεται στην καλή της σχέση με το εξωτερικό, στον τουρισμό και στις εισαγωγές, η πείνα και η φτώχεια που θα δει αυτή η χώρα, δεν θα έχει προηγούμενο. Θα την έχουμε ζήσει μόνο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, με τον Νίκο Ξυδάκη να τον κατηγορεί για τρομολαγνεία και διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ