«Μαϊμού» αναπηρίες: Σπείρα προσπάθησε να εισπράξει παράνομα 700.000 ευρώ σε επιδόματα - iefimerida.gr

«Μαϊμού» αναπηρίες: Σπείρα προσπάθησε να εισπράξει παράνομα 700.000 ευρώ σε επιδόματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα πράσα πιάστηκε σπείρα που προσπάθησε να βάλει στην τσέπη περισσότερα από 700.000 ευρώ μέσω μαϊμού επιδομάτων αναπηρίας.

Στο κύκλωμα, συμμετείχαν 4 άνδρες και 3 γυναίκες ενώ αναζητείται ο καρδιολόγος του ΚΕΠΑ (κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας) που φέρεται μπορεί να είχε εμπλοκή. Οι εφτά συνελήφθησαν από την αστυνομία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος, παράνομη κατοχή όπλων, ιδιαίτερα ελαφρά περίπτωση προμήθειας και κατοχής παραχάραγμένων χαρτονομισμάτων και ψευδή ιατρική βεβαίωση για δικαστική χρήση.

Τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται ότι είχαν στήσει μαγαζάκι με 250 πελάτες για τους οποίους υπέβαλλαν σε ασφαλιστικά ταμεία πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας και επιχειρούσαν να εισπράξουν επιδόματα.

Για κάθε έγκριση επιδόματος αναπηρίας η ταρίφα ήταν 2.000 ευρώ! Οι αρχές έχουν βάσιμες υπόνοιες ότι η σπείρα δρούσε εδώ και περισσότερα από 2 χρόνια και όχι τους τελευταίους 5 μήνες όπως προέκυψε από την πρώτη έρευνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ